Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 16:21

Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με τις αξίες της Αριστεράς και με τις ανάγκες της κοινωνίας

Γράφτηκε από την
Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με τις αξίες της Αριστεράς και με τις ανάγκες της κοινωνίας

Της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ

Το 2019 είναι η τελευταία περίοδος της κυβερνητικής θητείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μένουν μόνο λίγοι ακόμη μήνες παραμονής στην εξουσία μιας καιροσκοπικής ομάδας, που αναρριχήθηκε με τερατώδη ψέματα και υποσχέσεις για να πράξει τελικά ακριβώς τα αντίθετα. Μιας πολιτικά τυχοδιωκτικής παρέας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, αρχές και αξίες, που δεν έχει τίποτε το προοδευτικό, τίποτα το αριστερό, που έχει εκθέσει και προδώσει στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει εδώ και καιρό διαζύγιο με τις αξίες της Αριστεράς, έχει πάρει διαζύγιο με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η κυβέρνησή του είναι μια στην ουσία δεξιά – συντηρητική κυβέρνηση που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, που έχει υποταχθεί άνευ όρων στις απαιτήσεις και τις εντολές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Εχουμε μια κυβέρνηση του μουσαμά. Τραβάς τον μουσαμά σαν αυτόν που έστησαν στο σταθμό του μετρό της Θεσσαλονίκης και πίσω από την ζωγραφιστή εικονική πραγματικότητα βλέπεις το χάος, το σκοτάδι, τις σκιές σε κάθε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής. Στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην υγεία, στην παιδεία, στη θεσμική λειτουργία του κράτους, παντού. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια παραπλάνηση, τέτοια κοροϊδία.

Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και θυσιών για τον ελληνικό λαό η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ορίτζιναλ συντηρητική πολιτική της Δεξιάς. Πηγαίνοντας προς τις κάλπες, ζητάμε την ισχυρή ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛ., για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό είναι άλλωστε που ενδιαφέρει τον κόσμο. Δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού. Το ερώτημα «με ποιον θα πάτε», μετά τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα εκ του πονηρού. Ενα ερώτημα, που κατασκευάζεται στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, γεγονός που μαρτυρά πως δεν έχουν όραμα και σχέδιο για το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα.

Δική μας δουλειά δεν είναι να διασώσουμε τον θαλασσοπνιγμένο κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε μετεκλογικά τον κ. Μητσοτάκη για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής αντιαναπτυξιακής πολιτικής, χωρίς μέλλον για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Δικό μας χρέος είναι να επιβάλουμε την εθνική συνεννόηση και την εφαρμογή ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος, να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Η λύση για τη χώρα δεν είναι η εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία με τη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής. Λύση είναι η ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, με αξιοπρέπεια του Ελληνα πολίτη.

Εμείς έχουμε επεξεργαστεί και προτείνουμε ένα συγκεκριμένο και καλά επεξεργασμένο προοδευτικό – αναπτυξιακό σχέδιο και πρόγραμμα, το «Σχέδιο Ελλάδα». Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που έχει πάει την Ελλάδα μπροστά. Αυτή τη θετική κληρονομιά και την εμπειρία δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα την τιμήσουμε, θα την αξιοποιήσουμε, για το καλό της πατρίδας και του λαού μας.

 

(Αρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο GRTimes)

 


NEWSLETTER