Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 17:16

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε για την ειρήνη αλλά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε για την ειρήνη αλλά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Του Θανάση Πετράκου

Μέλους της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.

Πριν από λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση στη Βουλή της FYROM της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών:

Ο γνωστός αρχιφονιάς του UCK και τώρα «Πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου κ. Θάτσι δήλωσε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα καλό προηγούμενο για λύσεις που αφορούν σε περιπτώσεις όπως και το Κόσοβο»! Επίσης το αμερικάνικο ΥΠΕΞ αποδέσμευσε προς δημοσιοποίηση την «ολοκληρωμένη έκθεση» («Integrated Country Strategy») για την Ελλάδα, η οποία αποκαλυπτικά γράφει: Βασικός στόχος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής είναι «η αντιμετώπιση της κακοήθους ρωσικής και κινεζικής επιρροής». Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικάνικη πρεσβεία καλείται να στηρίξει το στόχο «να αναλάβει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ»!

Από αυτές τις άκρως επικίνδυνες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας δηλώσεις του κ. Θάτσι από τη μία και την αποκαλυπτική «ολοκληρωμένη έκθεση» του αμερικάνικου ΥΠΕΞ από την άλλη, προκύπτει κατά τη γνώμη μου χωρίς αμφιβολία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί το τέλος ενός οδικού χάρτη προς την ειρήνευση, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, αλλά την ανασύνθεση της περιοχής κατά τις θελήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας, δηλαδή των δυνάμεων που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και προξένησαν κατ’ αρχάς τον πόλεμο και στη συνέχεια την αμερικανονατοϊκή επέμβαση και τους βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στη συνέχεια η αποκαλυπτική «ολοκληρωμένη έκθεση» του αμερικάνικου ΥΠΕΞ γράφει και άλλα αποκαλυπτικά:

1. «Η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας και η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας», προσφέροντας «επιπλέον τοποθεσίες εκτός του Κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή»!

2. Η αμερικανική πρεσβεία αναλαμβάνει επίσης το έργο να «αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες για τις εταιρείες των ΗΠΑ που θα μειώσουν την εξάρτηση της περιοχής από τη Ρωσία για τις ενεργειακές της ανάγκες και θα αξιοποιήσουν την εμπειρία των ΗΠΑ στις ΑΠΕ»!

3. Τέλος σημειώνει: «Οι Ελληνες πολίτες να κατανοήσουν τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να υποστηρίξουν τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική δέσμευση. Οι ελληνικές ΜΚΟ και τα ΜΜΕ να είναι ικανά να αντιμετωπίσουν την πατροναρισμένη από κρατικές οντότητες παραπληροφόρηση»!

Συνεπώς ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βάθυνε ακόμη περισσότερο τη μετατροπή της Ελλάδας σε στρατιωτικοποιημένο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας και την μετέτρεψε κυριολεκτικά σε «βαποράκι» των αμερικανονατοϊκών και γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, δεν έκλεισε σε καμία περίπτωση όπως ισχυρίζεται αλλά αντίθετα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και γίνεται υπεύθυνος για πολύ μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER