Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 09:24

Ούτε στην πρόσφατη συνέλευση βρέθηκε υποψήφιος: Αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ για λύση σε Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ούτε στην πρόσφατη συνέλευση βρέθηκε υποψήφιος: Αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ για λύση σε Καλαμάτα

 

Δεν βγήκε λευκός καπνός στην τοπική κομματική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηριχθεί στο Δήμο Καλαμάτας, προχθές το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Και όπως φάνηκε, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει επίσημη κομματική στήριξη σε υποψηφιότητα με ευρύ και υπερκομματικό συνδυασμό συνεργασίας, αλλά αυτοδιοικητικοί προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν μαζί του και αυτοί να δείξουν το δρόμο της συνέργειας και της στήριξης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πολύωρη συνέλευση, όπου παρά τις διαφορετικές απόψεις που κατατέθηκαν, συμφωνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας θα στηρίξει χωρίς επίσημη κομματική ανακοίνωση υποψήφιο δήμαρχο ευρέος πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η προοπτική της μη επίσημης κομματικής στήριξης επιλέγεται, γιατί από τις μέχρι τώρα επαφές υποψήφιοι δήμαρχοι που θέλουν τη συνεργασία και τη συμμετοχή προσώπων προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν πως μια κομματική ανακοίνωση θα πλήξει τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας και θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να μην εμπλακεί το κόμμα, η Νομαρχιακή Επιτροπή, αλλά τις νέες συζητήσεις να κάνει η δημοτική ομάδα των 6 συμβούλων, που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον Μανώλη Μάκαρη και έχουν συγκροτήσει την κίνηση “Δημοτική Συνεργασία”. Οι συζητήσεις θα γίνουν με τον Βασίλη Κοσμόπουλο (φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες) και την Τόνια Κουζή, αλλά και με τον Βασίλη Τζαμουράνη (παρότι ακόμα δεν έχει αρθεί το ασυμβίβαστο) κι ενδεχομένως και με τον Βαγγέλη Ξυγκώρο, που φέρεται να δείχνει ενδιαφέρον να θέσει υποψηφιότητα. Στη συνέλευση συμφωνήθηκε ότι δεν θα συζητήσουν με τον Μανώλη Μάκαρη και πως δεν θα υπάρχει κομματική υποψηφιότητα. Ο Νίκος Πατσαρίνος που φερόταν να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται τελικά να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Στις συζητήσεις που έγιναν, αναφέρθηκε ότι στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ή μέλη της ομάδας των 6 έχουν συζητήσει και με τον Β. Κοσμόπουλο και με την Τ. Κουζή και με τον Β. Τζαμουράνη, αλλά και με τον Βαγγ. Ξυγκώρο.

Μεταξύ των τοποθετήσεων, πάντως, που ακούστηκαν, ήταν και η επιστροφή στη στήριξη του Μαν. Μάκαρη από μέλη που τον στηρίζουν ή είναι υποψήφιοι μαζί του.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # πανος 25-01-2019 11:00
οποιον και να στηριξουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ .Ας ΚΑΤΕΒΟΥΝ μονοι τους για να δουν ποσα απιδια μπενουν στο σακο τους. ανεμομαζεματα ανεμοσκορπισματ α.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER