Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 15:06

Μεσσηνία: Αποχώρηση Τσαλδάρη από ΚΙΝΑΛ  

Γράφτηκε από την

Την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε ο Θανάσης Τσαλδάρης, συντονιστής του Kalamata PES Activists, μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας.

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, σημειώνει:

«Εχοντας κλείσει παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις προσωπικές μου προσδοκίες, για τους ακόλουθους λόγους:

1) Δεν κατάφερε να αποκτήσει ένα σαφές προοδευτικό στίγμα με σοσιαλιστικό πρόσημο, θυμίζοντας περισσότερο ένα αποϊδεολογικοποιημένο κόμμα-εκκρεμές που ταυτίστηκε στις περισσότερες περιπτώσεις με τη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ συνεχίζοντας τα λάθη του ΠΑΣΟΚ. Η αποτυχημένη συγκόλληση κορυφής που συντελέστηκε απέτυχε να δώσει κινηματικό χαρακτήρα σε επίπεδο βάσης, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται πλέον και δημοσκοπικά.

2) Η λειτουργία του μετά την εκλογή της επικεφαλής είναι συχνά αντιδημοκρατική. Η απουσία πολιτικού διαλόγου σε αρκετές περιπτώσεις και η διαγραφή της αντίθετης άποψης είναι αρκετά χαρακτηριστικές».

Ο Θαν. Τσαλδάρης παρατηρεί πως «τα ανωτέρω με οδήγησαν στο να κοινοποιήσω στο γραμματέα της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ επιστολή αποχώρησης από το κόμμα μαζί με άλλους ακτιβιστές του PES και να παραιτηθώ από όλες τις ιδιότητες που κατέχω σε αυτό. Φυσικά η ενεργός κοινωνική-πολιτική συμμετοχή και ο αγώνας για την αλλαγή δεν τελειώνουν εδώ. Παραμένω ενεργός πολίτης και ευχαριστώ όλους όσους πορεύτηκα μαζί όλα αυτά τα χρόνια».