Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 09:02

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει δεξιά και αριστερά για τον υποψήφιο, που θα στηρίξει στον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ακόμα και την περίπτωση στήριξης της υποψηφιότητας του Μανώλη Μάκαρη έφθασε να επανεξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας, ευρισκόμενος μπροστά σε αδιέξοδο.

Η δημοτική ομάδα των 6 που έχει αναλάβει τις επαφές με υποψηφίους δημάρχους, μετά την άκαρπη συνέλευση των μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλαρμονική στις 23 Ιανουαρίου, συζήτησε και με τον Μανώλη Μάκαρη. Εκτιμάται ότι αυτό έγινε μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους Καλαμάτας και κυρίως με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος φέρεται να ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή κάποιων προσώπων που προέρχονται από το κυβερνητικό κόμμα, αλλά δεν δέχεται με τίποτα οποιαδήποτε ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Η δημοτική ομάδα των 6, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συζήτησε και με την υποψήφια δήμαρχο Τόνια Κουζή, αλλά και με τον Βασίλη Τζαμουράνη, που έχει ανακοινώσει ανεπίσημα υποψηφιότητα δημάρχου και περιμένει την άρση του ασυμβίβαστου (με τροπολογία στη Βουλή) από μέρα σε μέρα, για να το κάνει κι επίσημα.

Απόφαση, πάντως, ακόμα, δεν έχει ληφθεί ούτε από την ομάδα των 6, ούτε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό πρόσωπα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι σε 2 και παραπάνω υποψηφίους δημάρχους Καλαμάτας.

Να αναφέρουμε ότι στη συνέλευση στη Φιλαρμονική, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είχε ταχθεί κατά της νέας συζήτησης με τον Μανώλη Μάκαρη, παρότι μεταξύ των τοποθετήσεων ήταν και η επιστροφή στη στήριξή του από μέλη του κόμματος που τον στηρίζουν ή είναι υποψήφιοι μαζί του.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε εκείνη τη συνέλευση αποκλείστηκε η κομματική υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας και αποφασίστηκε να μην εμπλακεί το κόμμα, η Νομαρχιακή Επιτροπή, αλλά τις νέες συζητήσεις να κάνει η δημοτική ομάδα των 6 συμβούλων, οι οποίοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον Μαν. Μάκαρη και έχουν συγκροτήσει την κίνηση “Δημοτική Συνεργασία”.

Γ.Σ.