Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:14

Πελοπόννησος: Σύσκεψη ΛΑΕ για δημιουργία περιφερειακής παράταξης

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Σύσκεψη ΛΑΕ για δημιουργία περιφερειακής παράταξης

Συνάντηση για τη συγκρότηση περιφερειακής παράταξης και τη λήψη αποφάσεων για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οργανώνει η Λαϊκή Ενότητα την άλλη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το κάλεσμα που απευθύνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης.

Καλούν όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου με τους οποίους αγωνίστηκαν μαζί τα τελευταία 9 χρόνια, να είναι παρόντες και παρούσες, ώστε “να συζητήσουμε για μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να συγκροτήσουμε μια ευρεία και αγωνιστική περιφερειακή παράταξη”.

Στο κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι “η αυτοδιοίκηση ως θεσμός, που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί και αυτή θύμα της οκταετίας των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι το 2060. Το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» εκτός από την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως νέο εκλογικό σύστημα, αποτελεί πιστή αντιγραφή του «Καλλικράτη». Ενσωματώνει τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και τους εφαρμοστικούς νόμους στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, με συνέπεια η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να συνεχίσει να είναι ένας θεσμός γραφειοκρατικός, αντιδημοκρατικός και αδιαφανής μακριά από τους πολίτες”.


NEWSLETTER