Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 18:42

Ακύρωση πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ακύρωση πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ζητεί ο Πετράκος

Να ακυρώσει αύριο η κυβέρνηση και το Δ.Σ. της ΔΕΗ την πώληση των λιγνιτικών μονάδων” δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος και συνεχίζει:

“Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και το Δ.Σ. της ΔΕΗ μετά τη χθεσινή αστεία και απαράδεκτη προσφορά της εταιρείας “Μυτιληναίος” για την υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της Μελίτης και τη δήθεν προσφορά με απαράδεκτες αιρέσεις της κοινοπραξίας Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όχι μόνο να τις απορρίψουν ως απαράδεκτες αλλά να σταματήσουν την επιλογή πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Επιπλέον οφείλει η κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο νόμο 4513/2018 με τον οποίο προωθεί το σχέδιο για το ξεπούλημα σε ιδιώτες του 40% των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ”.

Ακολούθως ο κ. Πετράκος επισημαίνει: “Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η απόφασή της να ξεπουλήσει άρον-άρον τις λιγνιτικές μονάδας, προσφέροντες ακόμη και σούπερ δώρα στους δήθεν επενδυτές, θα τους ανοίξει την όρεξη, οι οποίοι θα ζητήσουν να τους πληρώσουμε και από πάνω και όχι να πληρώσουν για να «αρπάξουν» τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Γι’ αυτό την είχαμε καλέσει να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα”. Και καταλήγει: “Γι’ αυτό σήμερα, έστω και στο «και πέντε» η κυβέρνηση οφείλει αντί να ξεπουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες να στηρίξει τη ΔΕΗ για να ενισχυθεί και να ανασυγκροτηθεί ώστε ο ελληνικός λαός να έχει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER