Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 12:23

Ερώτηση Σαμαρά για ασφάλεια στα χωριά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Σαμαρά για ασφάλεια στα χωριά της Καλαμάτας

Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, με θέμα “Προστασία των πολιτών στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας”, εξ αφορμής της προχθεσινής κινητοποίησης.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Κώστας Βλάσης και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο κείμενο σημειώνουν ότι “το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας επιτείνεται. Το έγκλημα και η παραβατικότητα είναι καθημερινά φαινόμενα. Η αποδυνάμωση της Αστυνομίας εμφανής. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, με παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος στην Αστυνομική Διεύθυνση και την Εισαγγελία Μεσσηνίας, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και κατέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο την υποβάθμιση και απομόνωση των κοινοτήτων. Οι περιοχές αυτές πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα, οι κάτοικοι να μη φοβούνται και τα χωριά να αναζωογονηθούν”.

Οι βουλευτές ερωτούν τους αρμοδίους υπουργούς: “1) Ποια μέτρα έχει λάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο έκνομων ενεργειών στην περιοχή; Πώς εξασφαλίζεται η αποτελεσματική αστυνόμευση; 2) Προτίθεται το υπουργείο να ενισχύσει με μέσα και προσωπικό την αστυνομική δύναμη της περιοχής και να ενεργοποιήσει το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας; 3) Εχει εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της παραβατικότητας με τη συμμετοχή όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας; 4) Υπάρχει σχέδιο επέκτασης του δικτύου φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων από τις αρμόδιες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές;”.


NEWSLETTER