Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 20:37

Το πρόγραμμα περιοδειών της Φεβρωνίας Πατριανάκου

Γράφτηκε από την
Το πρόγραμμα περιοδειών της Φεβρωνίας Πατριανάκου

Σήμερα Δευτέρα 23/4/2012 Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας η Φεβρωνία Πατριανάκου επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Σπάρτη.

Κατά την επίσκεψή της αυτή, επεσήμανε ότι η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, δημιούργησε «στρατιές» ανέργων είπε η Φεβρωνία Πατριανάκου. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

 

Μεγάλα θύματα της κρίσης παραμένουν οι γυναίκες και οι νέοι άνθρωποι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών η ανεργία «εκτινάσσεται» πάνω από 50%.

 

Σχεδόν κάθε Λακωνική οικογένεια έχει ένα άνεργο.

 

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, στην περιφέρεια  Πελοποννήσου έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μακροχρόνια ανέργων μεταξύ των περιφερειών.

Όλες οι πολιτικές μας πρέπει να στραφούν στην αγορά εργασίας, αφού το δικαίωμα στην Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί πυλώνα κάθε σύγχρονης  κοινωνίας τόνισε η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Στο νομό μας υπάρχει άμεση ανάγκη αναδιάταξης της οργανωτικής, παραγωγικής και αναπτυξιακής  κατεύθυνσης.

Απαιτείται άμεσα υλοποίηση πολιτικών  στήριξης της επιχειρηματικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, ενίσχυσης  και βελτίωσης  του δευτερογενούς τομέα.

Το πρόγραμμα της  Δευτέρας περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στα  δημοτικά διαμερίσματα: Ασωπός, Παπαδιάνικα, Φοινίκι, Συκιά, Κυπαρίσσι, Χάρακας, Πιστάματα, Λαμπόκαμπος, Ρειχιά ,Ιέρακας, Άγιος Ιωάννης Μονεμβασίας, Αγγελώνα και Μεταμόρφωση.

 

Την Τρίτη 24-04-2012 η Φεβρωνία Πατριανάκου θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα επισκέψεων:

ΠΡΩΙ

 

Σκάλα

Βλαχιώτης  12.45

 

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Λεήμονας  16.00

Περιστέρι  16.30

Φιλήσι  16.50

Γράμμουσα  17.15

Βρονταμάς 18.00

Καρίτσα  19.15

Γεράκι 20.00

 

 


NEWSLETTER