Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 19:55

Περιοδεία Δημήτρη Κουσελά σε Ίκλαινα, Κορυφάσιο και Πύλο

Γράφτηκε από την
Περιοδεία Δημήτρη Κουσελά σε Ίκλαινα, Κορυφάσιο και Πύλο

Κατά τη χθεσινή περιοδεία του ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφθηκε τηνΙκλαινα, το Κορυφάσιο και την Πύλο. Στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους και φορείς για τις πολιτικές εξελίξεις και τα κεντρικά ζητούμενα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς και για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, με προτεραιότητα στην τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Κουσελάς υπενθύμισε την καθοριστική παρέμβασή του, ως υφυπουργού Οικονομικών, για τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στο χαμηλότερο συντελεστή από 13% σε 6,5 %. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή του για την ένταξη του δρόμου Καζάρμας-Πύλου στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι κεντρικός στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι ο Τουρισμός της παράδοσης, της ποιότητας, της γευσιγνωσίας, της οικολογίας, ο Τουρισμός του πολιτισμού, 12 μήνες το χρόνο. Σαυτά τα πλαίσια, αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης συνδυασμένων δραστηριοτήτων, με κατάλληλη προβολή των Μεσσηνιακών προϊόντων, αλληλένδετα με την τουριστική δραστηριότητα και την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής. Επανέφερε την πρότασή του να συσταθεί, με πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων φορέων, ειδικό Παρατηρητήριο Θεματικού Τουρισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συστηματικής και ολοκληρωμένης επεξεργασίας θεματικών κύκλων-περιηγήσεων, απευθυνόμενων σε συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών, για την πλήρη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης και εισοδήματος για τους κατοίκους.


NEWSLETTER