Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 18:41

Καλαμάτα: Μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την εκλογή σε συνδικάτο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την εκλογή σε συνδικάτο

Την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Μεσσηνιακού Συνδικάτου Εργαζομένων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι “κατά τη διαδικασία εκλογών του Μεσσηνιακού Συνδικάτου Εργαζομένων, ως μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, ζητήσαμε από την εφορευτική επιτροπή να μας ενημερώσει για τον αριθμό των ψηφισάντων. Μέλη του σωματείου εμφανιζόμενοι ως εφορευτική μας αρνήθηκαν” και προσθέτουν: “Σήμερα, όταν απευθυνθήκαμε στην δικηγόρο, μας αρνήθηκε και απείλησε τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο (εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας), ότι θα φέρει την Αστυνομία για να περάσει αυτόφωρο. Αυτή είναι η κατρακύλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να φτιάχνουν σωματεία σφραγίδα, που η μόνη τους δράση είναι η εκλογή αντιπροσώπων, για να διατηρούν στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος τους εργατοπατέρες”.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εκτιμούν ότι “έχει τεράστιες ευθύνες η δικηγόρος, η οποία έχει οριστεί για το αδιάβλητο των εκλογών και όχι για να απειλεί εκλεγμένους συνδικαλιστές” και συμπληρώνουν: “Γεννάται το ερώτημα: Τι κρύβουν με το να μην λένε τον αριθμό των ψηφισάντων; Μετά από όλα αυτά διατηρούμε επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας”.

Ακόμα, καλούν τους εργαζόμενους “να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν ψηφαλάκια για τις καρέκλες του εργατοπατερισμού”, αναρωτιούνται “πού ήταν όλοι αυτοί στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις κινητοποιήσεις για τις λευκές, κόκκινες και γαλάζιες νύκτες;” και καταλήγουν: “Φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Στις 14 Μάρτη θα πάρουν την απάντησή τους, έξω από το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ που στήνουν στην Καλαμάτα. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό "παρών"”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER