Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 20:55

Μήνυμα της ΚΟΕ για την Πρωτομαγιά

Γράφτηκε από την
Μήνυμα της ΚΟΕ για την Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με τη μεγάλη πρόκληση της Ανατροπής του ειδικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στη χώρα. Το ειδικό καθεστώς, των Μνημονίων και της τρόικας, της χούντας, της νέας κατοχής και της κοινωνικής εξόντωσης, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, με δύναμη κρούσης τους ενωτικούς, αποφασιστικούς, μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων. Μόνο αν γίνει αυτή η μεγάλη Ανατροπή, μόνο ανατρέψουμε αυτό το «φοβερό σήμερα», μπορούμε να κατακτήσουμε ένα ελπιδοφόρο, εργατικό και λαϊκό, αύριο.

Το μήνυμα της Αντίστασης φλογίζει την καρδιά και το μυαλό κάθε εργαζόμενου. Το μήνυμα του πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού μπορεί και πρέπει να φθάσει σε κάθε εργατικό χώρο. Στο χέρι μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ και της Ε.Ε., να ανοίξουμε το δρόμο της Πραγματικής Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας, και της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Από τους εργάτες της Χαλυβουργίας μέχρι το κατειλημμένο από τους εργαζόμενους νοσοκομείο του Κιλκίς, κι από τη νέα γενιά των 300 πια ευρώ και του 50% ανεργία μέχρι τους απολυμένους στα συγκροτήματα του Τύπου και τους υπό απόλυση 150.000 δημοσίους υπαλλήλους, το μήνυμα είναι ένα: ανυποχώρητα και ενωτικά, με αλληλεγγύη και χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς. Όλοι οι άνθρωποι του μόχθου μια γροθιά.

Αλλά και σε όλο τον κόσμο, η φετινή Πρωτομαγιά, θα είναι ακόμα μια στιγμή ανυποχώρητου αγώνα απέναντι στο καπιταλιστικό εφιάλτη που βιώνουν οι λαοί. Στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στον Αραβικό κόσμο, στην Ευρώπη, σε κάθε γωνιά του γης. τα κινήματα αντίστασης θα στείλουν το δικό τους μήνυμα. Θα ανατρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν οι «ισχυροί» του πλανήτη.

Όλες και όλοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.


NEWSLETTER