Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 11:20

Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα: Ψεύτης απέναντι στους Μεσσήνιους και κομπλεξικός απέναντι στο Σαμαρά

Γράφτηκε από την
Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα: Ψεύτης απέναντι στους Μεσσήνιους και κομπλεξικός απέναντι στο Σαμαρά

Για άλλη μια φορά και με την ομιλία του στην Καλαμάτα ο κ. Τσίπρας απέδειξε πόσο αθεράπευτα ψεύτης αλλά και πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι.

Σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, που μετά δυσκολίας κατάφερε να γεμίσει το μισό με τη βοήθεια μεταφερόμενων κλακαδόρων και από τους γύρω νομούς, προσπάθησε να στήσει μια προεκλογική φιέστα και με τα ανερυθρίαστα ψέματά του να καλύψει αυτό που φωνάζει όλη η κοινωνία: ότι είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.

Φυσικά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μια συγγνώμη για τη μεσαία τάξη που τσάκισε, καθώς και για τους φτωχούς που έκανε φτωχότερους.

Αντί να απολογείται για το δώρο των 100 εκατ. που έκανε στους εφοπλιστές, τα οποία θα πάρει πίσω από τη μείωση του αφορολόγητου που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2020, επαίρεται για τα επιδόματα αναξιοπρέπειας που μοιράζει. Αντί να απολογείται για τους 500.000 νέους που έστειλε μετανάστες στο εξωτερικό, επαίρεται ότι πετσόκοψε μόνο 17 φορές τις συντάξεις και όχι παραπάνω. Αντί να απολογείται για τον Πετσίτη, τον Πολάκη, τον Παπά, τις μεθοδεύσεις με τον Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια, τους καλύπτει και τους επαινεί γιατί επί της ουσίας αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό του εαυτό.

Φυσικά δεν τόλμησε να πει ούτε μια λέξη για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αρνητικές συνέπειές της που ήδη βιώνουμε.

Αντίθετα με τα κυνικά ψέματά του, θέλησε εμμέσως να μου απαντήσει από το βήμα της ομιλίας του, που τον κατηγόρησα ότι 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα για τη Μεσσηνία. Οπως είπε λοιπόν, μετά από 4 χρόνια που είναι πρωθυπουργός, γενικά και αόριστα αύξησε δήθεν τα κονδύλια για τη Μεσσηνία - αλλά δεν ανέφερε ούτε ένα έργο, ούτε μισό δρόμο που έφτιαξε.

Είπε επίσης ότι «θα» δημοπρατήσει το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, «θα» δημοπρατήσει το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και «θα» δημοπρατήσει τα αρδευτικά δίκτυα για το Φιλιατρινό Φράγμα. Τουλάχιστον, μετά από 4 χρόνια έμαθε ο κ. Τσίπρας ότι το Φιλιατρινό φράγμα έχει κατασκευαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά από το 2014, γιατί πέρυσι στην Τρίπολη προφανώς αυταπατημένος είχε εξαγγείλει την κατασκευή του.

Αυτό που ξέχασε να μάθει όμως ο κ. Τσίπρας είναι ότι όλα τα παραπάνω έργα που «θα» δημοπρατήσει, θα τα απολάμβαναν ήδη οι Μεσσήνιοι -και όχι μόνο- αν δεν είχε ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Πέρα όμως από το πόσο ψεύτης είναι ο κ. Τσίπρας απέναντι στους Μεσσήνιους, μας έδειξε για άλλη μια φορά πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Κατηγόρησε τον συντοπίτη μας πρ. πρωθυπουργό ότι 2,5 χρόνια που κυβέρνησε δεν έβαλε ένα λιθαράκι στη Μεσσηνία, ενώ η αλήθεια είναι ότι για το μόνο που θα μπορούσε να «μεμφθεί» τον πρ. πρωθυπουργό είναι ότι «σκανδαλωδώς» έκανε μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά έργα για τη Μεσσηνία σε σχέση με άλλους νομούς.

Ο δρόμος Λεύκτρο - Τσακώνα - Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης της γέφυρας της Τσακώνας, ο περιμετρικός της Καλαμάτας, το Φιλιατρινό φράγμα, η αναστήλωση της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους, η αναστήλωση του Ανδρομονάστηρου, της Μονής Βουλκάνου, της Μονής της Βελανιδιάς, των Κάστρων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, το στέγαστρο στα Ανάκτορα του Νέστορα, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Πύλο, είναι μερικά από τα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός στη Μεσσηνία - και για να τα απαριθμήστε όλα κ. Τσίπρα θα χρειαστεί να εργαστείτε όσο δεν εργαστήκατε ποτέ στη ζωή σας γιατί θα σας πάρει πάνω από... 17 ώρες.

Βέβαια το κόμπλεξ του κ. Τσίπρα απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά δεν προκύπτει μόνο από την ανυπαρξία έργου στη Μεσσηνία του πρώτου, απέναντι στον οργασμό έργων του δεύτερου, ούτε από τη χαώδη διαφορά που έχουν σε επίπεδο παιδείας, μόρφωσης και κουλτούρας. Προκύπτει γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κυβέρνησε με την αλήθεια, παραδίδοντας τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τη βρήκε και παγίωσε στην κοινωνία την ιδεολογία του ως κυρίαρχη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία με ψέματα, εξαπάτησε τον λαό και έγινε ο ολετήρας της Αριστεράς, αφού η κοινωνία πλέον φωνάζει ένα σύνθημα: Ποτέ ξανά Αριστερά.

Το ευτύχημα για τους Μεσσήνιους και όλους τους Ελληνες είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν, και η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σύντομα θα επιστρέψει τη χώρα στην κανονικότητα και το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Θα φτιάξει τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα τους, και η διακυβέρνησή σας κ. Τσίπρα θα μείνει στην Ιστορία ως η πιο μαύρη σελίδα για την Ελλάδα.

 

Μίλτος Π. Χρυσομάλλης

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Πολιτευτής ΝΔ Ν. Μεσσηνίας


NEWSLETTER