Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 18:08

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα: "Κρίσιμες οι ευρωεκλογές γιατί αφορούν τη ζωή μας" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη μεγάλη σημασία αυτών των ευρωεκλογών και την ανάγκη να συμμετάσχει ο κόσμος τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Καλαμάτα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Γιάννης Μουζάλας, Τζένη Αρσένη και Δημήτρης Πλουμπίδης.

Οπως τόνισε η κ. Παπαδημητρίου-Τσάτσου, το σημαντικό είναι συμμετάσχει ο κόσμος στις ευρωεκλογές, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών, γιατί αφορούν τη ζωή μας. Και αυτό γιατί το 70% των αποφάσεων για τη ζωή μας λαμβάνονται στην Ευρώπη. Τόνισε την ανάγκη “να σταματήσουμε αυτή τη δημοσιονομική μονόπλευρη Ευρώπη, να προσθέσουμε με αυστηρά κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα μέτρα”. Πρόσθεσε πως “η Ακροδεξιά πήρε τα επάνω της γιατί σκοπεύουν να εφαρμόσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη και χρειάζονται ένα όχημα για να πάρουν και άλλα εισοδήματα από τους φτωχούς και να τα πάρουν οι πλούσιοι και οι μεγάλες εταιρείες”. Σημείωσε ακόμα πως “η Προοδευτική Συμμαχία είναι το καινούργιο αυτών των εκλογών. Γιατί μόνη της η Αριστερά δε μπορεί να αλλάξει αυτή την πορεία”.

Η κ. Αρσένη επεσήμανε μεταξύ άλλων πως “ο πολιτισμός είναι παιδεία. Θέλουμε ανθρώπους με καλλιέργεια, με κρίση, για να σταματήσουμε αυτό που βλέπουμε να εξαπλώνεται, η άνοδος του φασισμού”.

Ο κ. Πλουμπίδης στάθηκε στο ότι χρειάζεται “να στείλουμε μια εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή για να προωθηθούν αποφάσεις που ευνοούν το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των πολλών ή να μπορέσει να ανακόψει αρνητικές εξελίξεις που έρχονται από τη νεοφιλελεύθερη μειοψηφία”. Οπως είπε: “Η άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων έχουμε την αίσθηση πως είναι το αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που έχει επικρατήσει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ενωση”.

Κ.Δ.