Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 09:22

O υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Αμυράς από την Καλαμάτα: “Η πρώτη φορά Αριστερά να είναι και η τελευταία”

Γράφτηκε από τον

 

Την “πόρτα της εξόδου στον λαϊκιστή Τσίπρα” θα δείξουν οι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ώστε “η πρώτη φορά Αριστερά να είναι και η τελευταία.

Η δύναμη της καρέκλας για τους συριζαίους είναι ισχυρότερη κι από τη δύναμη της βαρύτητας, αλλά η δύναμη της κάλπης είναι ακόμα ισχυρότερη και θα σαρώσει το σαθρό οικοδόμημα Τσίπρα”.

Την πρόβλεψη αυτή έκανε χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, σε συνέντευξη που έδωσε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. παρουσία της προέδρου της ΝΟΔΕ Νατάσας Κυριακοπούλου και της προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας Αντζελας Σκλήκα.

Ο Γ. Αμυράς εξέφρασε την άποψη ότι ο ορισμός των ευρωεκλογών την ίδια ημέρα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνιστά “πονηριά του Τσίπρα για να μπερδέψει τον κόσμο”, ωστόσο πρόβλεψε ότι αυτό τελικά δεν θα συμβεί και τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυβέρνησή του θα λάβουν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στις 26 Μαΐου, καθώς “οι Ελληνες έχουν ζήσει τέσσερα χρόνια τώρα τις ψεύτικες υποσχέσεις. Ο Ελληνας θα ξεσπάσει σε αυτές τις ευρωεκλογές, αλλά θα ξεσπάσει δημιουργικά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η νέα ευρωομάδα της Ν.Δ. που θα προκύψει από τις εκλογές “θα κάνει σοβαρή δουλειά στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της 5ετούς θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει και πάλι την Ελλάδα στα ψηλά, από τον γκρεμό που την έχει οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ως προσωπικούς στόχους του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έθεσε, α) την επιστροφή των ξενιτεμένων νέων και εργαζόμενων στη χώρα μας, “σε μια πατρίδα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, σε μια πατρίδα με αξιοκρατία”, β) την προστασία των προσωπικών δεδομένων και γ) την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής “που την ζούμε πλέον και στη χώρα μας”.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τη συμπόρευσή του με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γ. Αμυράς υπενθύμισε ότι με το κόμμα αυτό επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είχε υπάρξει υποψήφιος ευρωβουλευτής και ότι η ένταξή του στη συνέχεια στο “Ποτάμι” έγινε επειδή θεώρησε ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα απόπειρα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.

“Οταν όμως ήρθαν τα “βαρβάτα” θέματα -και εννοώ το Σκοπιανό- δεν θα μπορούσα να παραμείνω σε ένα κόμμα που υπερψήφισε, πλην εμού, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επέστρεψα, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία, τη φυσική μου κοίτη, παραιτούμενος μάλιστα και από βουλευτής, καθώς θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ηθικά να εκμεταλλευτώ τη φωτογραφική τροποποίηση της κυβέρνησης για εν ενεργεία βουλευτές που παράλληλα είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές” κατέληξε ο Γ. Αμυράς.

Β.Γ.Μ.