Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 09:01

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα: "Ο προοδευτικός πόλος απέναντι στο μόρφωμα νεοφιλελευθερισμού - ακροδεξιάς"

Γράφτηκε από τον

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι ο προοδευτικός πόλος απέναντι στο μόρφωμα νεοφιλελευθερισμού - ακροδεξιάς που πρέπει να νικηθεί στις ευρωεκλογές, σημείωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, Ιωάννα Κοντούλη, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Γιώργος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου χθες στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, ο Κ. Αρβανίτης παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πόλος απέναντι σε Μητσοτάκη - Βέμπερ κι επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως “μισεί ό,τι χαρακτηρίζεται δημόσιο: δημόσιο σχολείο, δημόσια υγεία, δημόσια ραδιοτηλεόραση”. Κι εκτίμησε πως “στις εκλογές αυτές θα χάσει και ο Μητσοτάκης και ο πολιτικός του φίλος Βέμπερ”.

Η Ι. Κοντούλη επεσήμανε πως “μία είναι η απάντηση: αυτή που δώσαμε το 2015. Οι πολιτικές λιτότητας πρέπει να σταματήσουν και να αντιμετωπίσουμε τις απειλές φασισμού, φτώχειας και κλιματικής αλλαγής”. Κι εκτίμησε ότι “ο κόσμος έχει και νου και καρδιά και συναίσθημα και διορατικότητα”.

Ο Αλ. Νικολαΐδης πρόσθεσε ότι “ο κόσμος έχει και μνήμη, δεν ξεχνάει” κι επέκρινε τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για “12ωρα, 7ήμερα, τα δημόσια νοσοκομεία που θα νοικιάζουμε μαγνητικούς τομογράφους και αυτούς που θα τους δουλεύουν”. Ανέφερε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να στήσει το κοινωνικό κράτος” κι εκτίμησε ότι “η ψήφος θα είναι τιμωρητική γι’ αυτούς που τους ανάγκασαν να ζουν μέσα στη φτωχοποίηση”.

Ο Γ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στο “υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς που έχει να αντιμετωπίσει ο συνασπισμός δυνάμεων της Αριστεράς με τη Σοσιαλδημοκρατία και την Οικολογία. Παρατήρησε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε το τελευταίο διάστημα και είπε πως “είναι ανεπίγνωστος με βαθιά περιφρόνηση για την κοινωνία και τον εργαζόμενο”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Αλ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι “η Ευρώπη είναι χρήσιμη, όταν ξαναθυμηθεί τις αρχές της, την αλληλεγγύη, την ευκολία της αγοράς, το να είναι όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να μιλούν”.

Ο Κ. Αρβανίτης υποστήριξε ότι “η Ε.Ε. είναι οικονομικός και ιμπεριαλιστικός μηχανισμός”, προέτρεψε “να ξαναδούμε τα ζητήματα της ειρήνης και του αφοπλισμού” κι επεσήμανε πως “δική μας είναι η Αριστερά της σύνθεσης, και με τους κομμουνιστές ακόμα όπου μπορείς”. Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές ραγδαίες εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές και κυρίως μετά τις εθνικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και ιδιαίτερα στη Ν.Δ., όπου “θα ξεκαθαρίσει τίνος είναι το κόμμα, του Σαμαρά, του Μητσοτάκη;”.

Ο Γ. Πετρόπουλος είπε ότι “το ΚΙΝΑΛ είναι ευρωπαϊκή παραφωνία”.

Η Ι. Κοντούλη υποστήριξε ότι “η Ε.Ε. είναι απολύτως μονεταριστικός οργανισμός” και παρατήρησε πως στόχος “είναι αυτό το αρχικό μόρφωμα να μετατραπεί στην Ευρώπη των λαών κι εδώ να έχουμε την Ελλάδα των πολλών”.

Γ.Σ.