Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 10:02

Ο υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Αμυράς στην "Ε" για την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης

Γράφτηκε από την
Ο υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Αμυράς στην "Ε" για την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης

 

 

Το 2014 ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. επί Σαμαρά και ήλθε 7ος, ενώ τώρα συστρατεύεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μας το θυμίζει ο ίδιος ο Γ. Αμυράς μιλώντας στην “Ε” και συμπληρώνει ότι στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ν.Δ. δεν περισσεύει κανείς. Ειδικά για τη Μεσσηνία σημειώνει ότι «πρέπει να βρεθούμε δίπλα στους παραγωγούς και να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες και φυσικά να δώσουμε υπεραξία στο ελαιόλαδο».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γ. Αμυράς:

Πώς αποφασίσατε τη συμμετοχή σας στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

Η απόφαση ήταν σύνθετη και ταυτόχρονα απλή. Σας θυμίζω ότι το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς με είχε επιλέξει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όπου είχα καταλάβει την 7η θέση. Τώρα συστρατεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύω ότι εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα μπορούσα ποτέ να απουσιάζω από το προσκλητήριο των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας.

Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες Νέα Δημοκρατία;

Οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας επένδυσε στον διχασμό, το σύνθημα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ήταν αντιπροσωπευτικό του «παραλογισμού» που κυριάρχησε στον ΣΥΡΙΖΑ και κυριαρχεί στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζουν τέλος σε αυτές τις λογικές. Στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση δεν περισσεύει κανείς. Η κοινωνία δεν χρειάζεται άλλες διαχωριστικές γραμμές, οι διχαστικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικαστούν οριστικά. Γι’ αυτό ζητούμε την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου και γι’ αυτό θα πετύχουμε μία καθαρή νίκη.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες, τι σκέπτεστε να κάνετε στο Ευρωκοινοβούλιο;

Είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει μία ισχυρή ομάδα ευρωβουλευτών που θα αγωνιστεί προκειμένου η Ελλάδα να μπει ξανά στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ανάκαμψης. Θα παλέψουμε ταυτόχρονα για να αλλάξουμε και την Ευρώπη, ώστε να πάρει το δρόμο της προόδου όπως τον οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν πριν από 40 χρόνια υπέγραφε τη διακήρυξη εισόδου της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.   

Σε ό,τι αφορά εμένα, εφόσον εκλεγώ θα αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για δύο βασικά ζητήματα: Πρώτον, να επιστρέψουν οι παραγωγικοί Ελληνες που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό πίσω στη χώρα μας. Να δημιουργηθούν ευκαιρίες, ποιοτικές δουλειές και να υπάρξει αξιοκρατία ώστε οι Ελληνες που έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες για να βρουν την τύχη τους να γυρίσουν με τις καλύτερες συνθήκες. Δεύτερον, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Εδώ και 16 χρόνια αγωνίζομαι προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν κυβερνήσεις και φορείς για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Εδώ στη Μεσσηνία ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ξηρασίες, πλημμύρες, πρωτοφανείς χαλαζοπτώσεις, είναι φαινόμενα που δεν είναι «τυχαία», αλλά αποτελέσματα της κακής διαχείρισης του κλίματος από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πρέπει να προστατέψουμε τις καλλιέργειες, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς πριν φτάσουμε στην πλήρη ερημοποίηση εκτάσεων! Και βέβαια να δώσουμε υπεραξία στα μοναδικά προϊόντα της Μεσσηνίας, με πρώτο το ελαιόλαδο!


NEWSLETTER