Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 15:40

Η υπ. ευρωβουλευτής Βέρα Αποστολοπούλου - Καλκαβούρα στην Καλαμάτα: “Να πάμε πιο μπροστά το Κίνημα Αλλαγής”

Γράφτηκε από τον

Να δώσουν ηχηρό μήνυμα στις ευρωεκλογές, ότι η αλλαγή ξεκίνησε και θα συνεχιστεί, κάλεσε χθες τους Μεσσήνιους και τους νέους ανθρώπους στην Καλαμάτα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βαρβάρα (Βέρα) Αποστολοπούλου - Καλκαβούρα.

Σε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΚΙΝΑΛ στο "Bistroteca", είπε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση της προέδρου Φώφης Γεννηματά και συμμετέχει στις εκλογές, για να προσελκύσει και να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά πράγματα.

Προσκάλεσε όλους τους νέους, και αυτούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό και εκείνους που παραμένουν στη χώρα, “να συσπειρωθούμε και να πάμε πιο μπροστά το Κίνημα Αλλαγής”.

Αφού ενημέρωσε ότι οι γνώσεις της είναι στα περιβαλλοντικά, στην κλιματική αλλαγή και στη διαχείριση απορριμμάτων, είπε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την κλιματική αλλαγή, γιατί επηρεάζει το αναπτυξιακό μας μοντέλο, τη γεωργία και τον τουρισμό.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει περισσότερο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και εξήγησε: “Δεν πάμε με τη συντήρηση της Ν.Δ., γιατί η πολιτική δύναμη στην οποία ανήκει στην Ε.Ε. είναι υπεύθυνη για την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων. Δεν πάμε με τη συντήρηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την πρόοδο των Σοσιαλιστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη συντήρησης, που συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και απογοήτευσε τους νέους ανθρώπους”.

Η κ. Αποστολοπούλου - Καλκαβούρα σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές και όχι δεύτερης ευκαιρίας, και παρατήρησε ότι κοινωνικό κράτος είναι το σοσιαλιστικό στη Σουηδία όπου ζει η ίδια και όπου με το σύζυγό της έχουν καριέρα, ζωή και μεγαλώνουν το παιδί τους.

Τέλος, επεσήμανε ότι ενώ στην Ελλάδα το 80% των απορριμμάτων θάβεται, στη Σουηδία καίνε τα σκουπίδια για τηλεθέρμανση, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Αλευράς και Μενέλαος Γερονικολός.

Γ.Σ.