Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 19:16

Καλαμάτα: Ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών προτείνει η Νίκη Τζαβέλλα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών προτείνει η Νίκη Τζαβέλλα

 

Ενιαίο υπουργείο Οικονομικών για τις χώρες της Ευρωζώνης, ξακαθάρισμα του θέματος των ΑΟΖ και αναθεώρηση της κοινωνικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζήτησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Νίκη Τζαβέλλα σε ομιλία της στην Καλαμάτα.

Η κ. Τζαβέλλα βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου, όπου στον πολυχώρο Phaos συναντήθηκε και μίλησε σε μέλη και φίλους της Ν.Δ.

Αρχικά επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πρώτη φορά έχει δει την Ελλάδα σ’ αυτό το χάλι - και έκανε λόγο για ιδεοληπτικό πρόβλημα της κυβέρνησης.

Μιλώντας για τις αλλαγές που θα γίνουν τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρθηκε καταρχάς στην αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ενημερώνοντας ότι αγροτικές περιοχές θα μετατραπούν σε παραγωγούς ενέργειας. Είπε επίσης πως από το 2020 ιδρύεται και λειτουργεί Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και τα σύνορά μας γίνονται ευρωπαϊκά. Για το Αιγαίο και τα ενεργειακά ζητήματα, παρατήρησε ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Εκτίμησε ότι οδηγούμαστε σε κοινή ενεργειακή πολιτική και δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε απ’ αυτά που μας λένε οι Βρυξέλλες. Και επεσήμανε πως την επόμενη 5ετία πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα των ΑΟΖ, της Ελληνικής, της Κυπριακής και της Ιταλικής.

Εκτίμησε στη συνέχεια ότι η κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει αποτύχει και παρατήρησε πως πρέπει να γίνει αναθεώρησή της.

Είπε ότι εμβάθυνση της Ε.Ε. σημαίνει ένα υπουργείο Οικονομικών και ανέφερε πως «δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και να έχουμε 18 υπουργεία. Αν δείτε ότι δεν στήνεται υπουργείο Οικονομικών, πάμε σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων».

Υποστήριξε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία είναι το πρόβλημα, έχουν πτωχεύσει στις χώρες του Νότου. Το ενιαίο ασφαλιστικό θα είναι στην πρώτη γραμμή».

Ολοκληρώνοντας, η κ. Τζαβέλλα προέτρεψε «να στείλουμε στην Ευρωβουλή ανθρώπους που μπορούν να χειριστούν αυτά τα θέματα» και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας, εκεί ανήκουμε, είμαστε ευρωπαϊστές. Να πάτε όλοι να ψηφίσετε».

Γ.Σ.


NEWSLETTER