Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 17:56

Γιώργος Κύρτσος: Ζητώ «γαλάζια» ψήφο και σταυρό προτίμησης

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κύρτσος: Ζητώ «γαλάζια» ψήφο και σταυρό προτίμησης

 

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου θα αξιολογηθεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Σημαντική πρωτιά

Εχει τεράστια σημασία να αναδειχθεί πρώτο κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Είναι μια δοκιμασμένη φιλοευρωπαϊκή δύναμη που μπορεί να περιορίσει τη διαφαινόμενη άνοδο των δεξιόστροφων ευρωσκεπτικιστών και αντιευρωπαίων.

Το ΕΛΚ θα αποτελέσει τον πυρήνα της φιλοευρωπαϊκής πλειοψηφίας που θα διαμορφωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη νέα σύνθεσή του και θα στηρίζεται στην Κεντροδεξιά, στην Κεντροαριστερά, στους Φιλελεύθερους και στο κόμμα Μακρόν.

 

Ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας

Το ΕΛΚ θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τα δεξιά του σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές. Η ενίσχυση των ποσοστών και η αύξηση των εδρών της ΝΔ θα βελτιώσει τη θέση της στο εσωτερικό του ΕΛΚ και θα δώσει νέες δυνατότητες στη «γαλάζια» ευρωομάδα.

Από τους 5 ευρωβουλευτές η ΝΔ αναμένεται να περάσει τουλάχιστον στους 7. Ετσι θα μπορέσει να εξειδικεύσει περισσότερο τις ευρωπαϊκές πολιτικές συνδέοντας το γενικό ευρωπαϊκό με το εθνικό, το περιφερειακό, το τοπικό και τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα των περισσότερων πολιτών.

Η ευρωεκλογική πρωτιά της ΝΔ θα συνδυαστεί, πιθανότατα, με τον σχηματισμό κυβέρνησης Μητσοτάκη – ΝΔ, γεγονός που θα επιτρέψει τη μετατροπή της «γαλάζιας» ευρωομάδας σε γέφυρα πολιτικής συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών θεσμών από τη μία πλευρά και της επόμενης κυβέρνησης από την άλλη.

Η άνετη επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα ενισχύσει την πολιτική δυναμική υπέρ της εφόσον αναμένεται να συνδυαστεί με μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές και στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Τα χαρακτηριστικά των ευρωβουλευτών

Για να είναι αποτελεσματική η επόμενη ευρωομάδα της ΝΔ θα πρέπει να επιβραβεύσουν οι ψηφοφόροι με τον σταυρό προτίμησης υποψήφιους που είναι σε θέση να χειριστούν σύνθετα θέματα.

Χρειάζονται μόρφωση, γνώσεις και εμπειρία για να προωθηθούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Επιβάλλεται οι ευρωβουλευτές να έχουν επιρροή και κύρος στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα όπου παίρνονται οι αποφάσεις. Πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν με επιτυχία δύσκολους ιδεολογικούς και πολιτικούς αγώνες απέναντι σε έναν αποφασισμένο και σε περιπτώσεις σκληρό αντίπαλο.

Με αυτό το σκεπτικό σας καλώ να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές τη ΝΔ και να μου εμπιστευθείτε, σε όλη την Ελλάδα, έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης που έχετε.


NEWSLETTER