Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 22:23

Σαμαράς από την Τρίπολη: "Ο Νίκας θα δουλέψει για όλη την Πελοπόννησο, ενώ ο Τατούλης μόνο για την οικογένειά του"

Γράφτηκε από τον
Σαμαράς από την Τρίπολη: "Ο Νίκας θα δουλέψει για όλη την Πελοπόννησο, ενώ ο Τατούλης μόνο για την οικογένειά του"

 

Διμέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας και του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

"Την Κυριακή ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και Παναγιώτη Νίκα" ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης των "γαλάζιων" ψηφοφόρων στην Πελοπόννησο. Ο κ. Σαμαράς αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα "τον μεγαλύτερο Μαυρογιαλούρο της Ελλάδας", ενώ κάνοντας απολογισμό της διοίκησης Τατούλη είπε ότι η Πελοπόννησος έχει γίνει "μουσείο χαμένων ευκαιριών".

"Πλησιάζει η ώρα να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση, που μοίραζε δύο μέρες τη σύνταξη του Ιουνίου για να πάρει την ψήφο του Μαΐου", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός. "Η πατρίδα δεν είναι κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Αρη" δήλωσε ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια και πρόσθεσε: "Είμαστε με τους πολλούς που του έκλεψες τη Μακεδονία χωρίς να μας ρωτήσεις. Ο Τσίπρας δεν πιστεύει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Ηταν δηλωμένος εχθρός της Ευρώπης και τώρα έχει γίνει το πιστό σκυλάκι των δανειστών".

Μιλώντας για τα "κατορθώματα" του κ. Τατούλη είπε ότι πράγματι το 2014 η Νέα Δημοκρατία τον στήριξε, αλλά εκείνος της γύρισε την πλάτη. "Ο Τατούλης ξεκίνησε πριν 8 χρόνια την προσπάθεια διαχείρισης των σκουπιδιών χωρίς να καταφέρει αυτό που κατάφερε η Περιφέρεια Ηπείρου που ξεκίνησε αργότερα" τόνισε μιλώντας για την ανικανότητα της περιφερειακής αρχής.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ειρωνεύτηκε τον κ. Τατούλη επειδή ο τελευταίος δηλώνει ότι θα ανακηρύξει την ΑΟΖ, ενώ μπορεί να το κάνει μόνο η εθνική κυβέρνηση. "Από την πολλή παρέα που κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, κόλλησε κι αυτός" είπε σκωπτικά ο πρώην πρωθυπουργός.

"Ο Νίκας θα δουλέψει για όλη την Πελοπόννησο, ενώ ο Τατούλης μόνο για την οικογένειά του", δήλωσε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας το απόσπασμα της ομιλίας του για τις περιφερειακές εκλογές.

"Το σκάνδαλο Novartis αποδείχτηκε η μεγαλύτερη σκευωρία. Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα αποκαλυφθεί ποιοι έστησαν τη σκευωρία και πού αποσκοπούσαν" τόνισε, ενώ για το ότι γιόρτασε τα γενέθλιά του μιλώντας στην Τρίπολη σημείωσε: "Είναι τιμή μου να γιορτάζω τα γενέθλιά μου στη γη των ηρώων του 1821".

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατηγόρησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για λαϊκισμό και οικογενειοκρατία. "Η Πελοπόννησος αξίζει καλύτερα, η Αρκαδία αξίζει καλύτερα" είπε στο σύντομο μήνυμά του ο κ. Νίκας και ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξή του.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης είπε ότι η Πελοπόννησος θα εκλέξει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα, ενώ τόνισε τη συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Τον πρώην πρωθυπουργό και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Τίμος Κατσίπος.

Θ.Λ.


NEWSLETTER