Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 08:09

Παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ως της μόνης δύναμης που στηρίζει με συνέπεια τους εργαζόμενους, ζήτησαν χθες τοπικά στελέχη του κόμματος, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, σε συνέντευξη Τύπου στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

“Αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι το πώς θα οργανωθεί η αντίσταση στο δεδομένο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή. Κρίνεται η λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή”, είπε ο Νίκος Διασάκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου.

Σχολίασε ακόμη ότι “οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από τα κόμματα που από κυβερνητικές θέσεις τα τελευταία χρόνια τους τσάκισαν” και συμπλήρωσε: “Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ θα ανακάμψουν οι εργαζόμενοι. Μπροστά στην κάλπη ο λαός πρέπει να κάνει δική του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ”.

Εκτίμησε πως “το πραγματικό ερώτημα των εκλογών είναι αν ο λαός θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, τη δύναμη που μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα, το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει τη συντηρητική πολιτική που θα ακολουθήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Μόνο το ΚΚΕ θα είναι, όπως ήταν πάντα, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση”.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, όπως τους παρουσίασε ο Ν. Διασάκος, είναι:

1) Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της Κ.Ε., 42 χρονών, τεχνολόγος γεωπόνος.

2) Αργύρης Σμυρνής, 62 χρονών, πλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος.

3) Στέλλα Χρηστέα, 33 χρονών, μεταλλειολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, ιδιοκτήτρια και εργαζόμενη σε συνεργείο αυτοκινήτων.

4) Χριστίνα Καντζιλιέρη, 45 χρονών, κτηνίατρος, αυτοαπασχολούμενη, δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας.

5) Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, 40 χρονών, τεχνολόγος γεωπόνος, εμποροϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

6) Σπύρος Νικολόπουλος, 39 χρονών, αγρότης, γραμματέας του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

7) Εύα Κουφαλάκου, 25 χρονών, γραμματέας ΚΝΕ Μεσσηνίας, τελειόφοιτη της Σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων κι εργαζόμενη στον επισιτισμό.

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς, μεταξύ άλλων, παρατήρησε: “Επειδή η στάση των κομμάτων που διακυβέρνησαν μέχρι τώρα την πατρίδα μας, ο βίος και η πολιτεία τους ήταν αποκαλυπτική, θα ήταν εγκληματική συμπεριφορά με την ψήφο μας όχι μόνο να μην καταδικάσουμε τη στάση τους αλλά να την επιβραβεύσουμε κιόλας. Στην ουσία να τους πούμε: Συνεχίστε να μιζεριάζετε τη ζωή μας, συνεχίστε να τσαλαπατάτε τα δικαιώματά μας, να καταδικάζετε τα λαϊκά στρώματα, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας στη φτώχεια και στη δυστυχία”. Ακόμα, απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους ανθρώπους και στους πρώην συντρόφους κομμουνιστές.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ανέφερε ότι “την επόμενη μέρα των εκλογών οι εργαζόμενοι κάθε κατηγορίας, ιδιαίτερα οι νέοι θα βρεθούν απέναντι στη συνέχιση της εργασιακής ζούγκλας που παρέλαβε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και επέτεινε με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 90% των μισθωτών θα παραμένουν χωρίς κάλυψη από κάποια συλλογική σύμβαση εργασίας. Την επόμενη μέρα των εκλογών η 7ήμερη εργασία, για την οποία τάχα τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., θα είναι εδώ. Την επόμενη μέρα των εκλογών η εργολαβική εργασία θα γίνει καθεστώς σε όλο το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Γ.Σ.