Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 22:29

Επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έγινε σήμερα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Καλαμάτα.

Η συντονίστρια της Νομαρχιακής Μαρία Βεργινάδη παρατήρησε ότι “τα διλήμματα και τα διακυβεύματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου διαφέρουν πολύ από τις ευρωεκλογές” και σημείωσε: “Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας και τη ζωή της επόμενης γενιάς. Αποφασίζουμε αν η χώρα μας θα συνεχίσει το δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης με δικαιοσύνη και δικαιώματα για όλους. Ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεωκοπίας, του αυταρχισμού, της διαπλοκής και της παρακμής. Ο λαός τελικά θα αποφασίσει με ποιο πρόγραμμα και με ποια κυβέρνηση θα πορευτεί η χώρα την επόμενη τετραετία. Με τη σημερινή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και τη βαθιά κρίση με την κοινωνία όρθια ή με κείνους που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν την πατρίδα μας, εφαρμόζοντας τις συνταγές του ΔΝΤ”.

Αναφερόμενη στους υποψηφίους, επεσήμανε ότι “την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου στη Μεσσηνία μαζί με τους αριστερούς, δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες θα την επωμιστούν οι 7 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Πρόκειται για γυναίκες και άνδρες που είναι γνωστοί από την παρουσία τους στο δημόσιο και επαγγελματικό τους βίο στο νομό μας. Υπάρχει ανανέωση με 4 νέες υποψηφιότητες”.

Τέλος, η Μαρία Βεργινάδη ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις στην Καλαμάτα. Η πρώτη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ομιλητή τον Δημήτρη Χριστοφορίδη, μέλος του τομέα μικρομεσαίων  του κόμματος (η μέρα και ο χώρος θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα). Και η δεύτερη, η κεντρική προεκλογική, παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Οι 7 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία είναι (με αλφαβητική σειρά):

Γεωργία (Γιούλα) Ζαχαροπούλου: Γεννήθηκε και κατοικεί στους Γαργαλιάνους. Είναι υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά. Διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια και γραμματέας του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Αγγελική Κελεπούρη: Γεννήθηκε στον Αγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, όπου κατοικεί μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1982. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός.

Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη: Δικηγόρος, γεννήθηκε στον Κάμπο Αβίας το 1958. Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Πέτρος Κωνσταντινέας: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 11/2/1978. Κατάγεται από τη Μάνη. Είναι αρτοποιός. Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Νίκος Πατσαρίνος: Πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ., υπηρεσιακό στέλεχος στο Δήμο Καλαμάτας επί 35 έτη. Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την περίοδο 2014 - 2019.

Στέλιος Σπυρόπουλος: Γεννήθηκε το 1983. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πύλου το 2000 και εισήχθη στο ΑΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα της Φωτογραφίας. Από νεαρή ηλικία εργάζεται στον τομέα της φωτογραφίας και των διαφημιστικών παραγωγών.

Αλέξης Χαρίτσης: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1977. Ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών στις 29 Αυγούστου του 2018. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013. Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου.

Γ.Σ.