Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 17:32

Ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του, για τη ζωή του

Γράφτηκε από την

 

Της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου

Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης),

υποψήφιας βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ερχεται η ώρα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, μιας κάλπης η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους Ελληνες πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους, για το μέλλον τους, να συγκρίνουν πολιτικές και προγράμματα και να πουν εκείνοι την τελευταία λέξη για το πώς επιθυμούν να εξελιχθεί η πορεία της χώρας. Μια πορεία την οποία για 8 ολόκληρα χρόνια όριζαν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, στους οποίους μας πέταξαν ως βορά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εμφανίζεται τώρα ως σωτήρας.

Και είναι χρέος των Ελλήνων πολιτών να προσέλθουν στις κάλπες και να πουν ξεκάθαρα ποια Ελλάδα θέλουν, γιατί αυτοί ήταν που πάλεψαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια με θυσίες και αγώνα για να βγει η χώρα από την επιτροπεία και να μπει πλέον σε μια άλλη τροχιά, μια τροχιά ανάπτυξης, με το βλέμμα στην κοινωνία, με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, με αξιοπρέπεια, με καλύτερες συνθήκες εργασίας, με λιγότερους ανέργους, με καλύτερους μισθούς, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με υγιές δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με δικαιοσύνη για όλους. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, να συνεχιστεί η δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για την οποία ήδη έχει θέσει τις βάσεις, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία και οι αριθμοί.

Η αύξηση του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η δημιουργία 400.000 νέων θέσεων, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και του δημόσιου συστήματος παιδείας, η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, που μειώνουν το κόστος ζωής των πολιτών, οι άμεσες ξένες επενδύσεις, που καταγράφουν ρεκόρ δεκαετίας, η άνοδος στον τουρισμό, στο εμπόριο, στη ναυτιλία, στις εξαγωγές μαρτυρούν όσα καταφέραμε μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο, με μια χρεοκοπημένη δημοσιονομικά χώρα, μια κοινωνία ρημαγμένη. Ωστόσο καταφέραμε και βάλαμε τα θεμέλια που εγγυώνται ότι είναι εφικτό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας εντός τετραετίας νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022. Επίσης, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για το 2019 (30% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες), αλλά και η σταδιακή μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 29% σε 25%. Μια από τις σημαντικότερες στοχεύσεις μας είναι να τηρηθεί ένα Σύστημα Πολυετούς και Ετήσιου Στρατηγικού Προγραμματισμού Προσλήψεων, με εφαρμογή του κανόνα 1 προς 1 και προσλήψεις σε Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια, καθώς και να ενδυναμωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων (10.000 γιατροί - νοσηλευτές - λοιπό προσωπικό για το 2019-2022 ). Η αύξηση της εθνικής σύνταξης για την περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος όλων των συνταξιούχων σε μόνιμη βάση, αλλά και η αύξηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα παιδιού στα 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Η παιδεία και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα με μόνιμους διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, με τους πρώτους 4.500 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εντός του 2019.

Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι στα χέρια του ελληνικού λαού και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του.


NEWSLETTER