Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 13:23

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Να σταματήσουμε το έγκλημα ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας"

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Να σταματήσουμε το έγκλημα ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας"

 

Η τρικομματική κυβέρνηση των προθύμων υπηρετών της Τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων πολύ γρήγορα μας αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο, με το fast track εν κρυπτώ ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Τα «καλά παιδιά» Σαμαράς, Βενιζέλος, με την συμμετοχή της «κυβερνώσας» ΔΗΜΑΡ, αφού πρώτα πέταξαν στον Καιάδα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση, περνούν με γοργούς ρυθμούς στο σχέδιο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας. Οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, έκλεψαν τον ψήφο του και τώρα κλέβουν και την περιουσία του, αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για δημόσιο τραπεζικό πυλώνα ανάπτυξης, μέρος του οποίου θα ήταν και η Αγροτική Τράπεζα. Αντί να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, κάνουν δώρο την Αγροτική Τράπεζα στον κ. Σάλα διασώζοντας την χρεοκοπημένη τράπεζα Πειραιώς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τοκογλύφων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, οδηγώντας στην εξαθλίωση τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Η πώληση της ΑΤΕ αποτελεί έγκλημα

εις βάρος του ελληνικού λαού γιατί:

• Η ΑΤΕ ήταν η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, η μόνη που πορευόταν χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών.

• Διαχωρίσανε την ΑΤΕ σε “καλή” και “κακή”, την οποία «κακή» θα την χρεωθούν οι έλληνες φορολογούμενοι ενώ την «καλή» πιστώνεται ένας τραπεζικός όμιλος, προκειμένου να διασωθεί.

• Η ΑΤΕ θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας προς όφελος των αγροτών αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού

• Οι αδιαφανείς διαδικασίες πώλησης στοχεύουν στη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού

• Η διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού ο ιδιώτης-ιδιοκτήτης που θα ελέγχει την ΑΤΕ, στην ουσία θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα.

Η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να παραμείνει υπό Δημόσιο Έλεγχο

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους, γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα, αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα, αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου. Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Επιπλέον, η ΑΤΕ διαθέτει 500 καταστήματα, διεσπαρμένα απ’ άκρη σ’ άκρη στην επικράτεια της χώρας και στις πιο απομονωμένες γωνιές της ελληνικής γης, που, αν κλείσουν θα επηρεάσουν αρνητικά τις ήδη δοκιμασμένες από την κρίση τοπικές κοινωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα επιτρέψει την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού και καλεί την Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να :

1. Απαντήσει πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.

2. Κοινοποιήσει τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.

3. Δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρησης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες.

 

Καλαμάτα 31.07.12

Σ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


NEWSLETTER