Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 16:58

Αντιπαράθεση και διχασμός στο ΚΙΝΑΛ για συνεργασία Μπουντρούκα παρουσία του γραμματέα Μαν. Χριστοδουλάκη

Γράφτηκε από τον

Τη διαφωνία του στη συνεργασία του επικεφαλής της “Πελοποννησιακής Συμμαχίας” Γιάννη Μπουντρούκα με την περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα, μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής της Περιφέρειας, σε πολύωρη σύσκεψη την Τετάρτη στην Τρίπολη.

Αυτό έγινε παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ μετείχαν ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών στους 5 νομούς της Περιφέρειας.

Οπως διέρρευσε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το περιφερειακό ΚΙΝΑΛ, ενώ το Κίνημα αναμένεται να αποποιηθεί τη στήριξή του, τις σχέσεις του με την παράταξη Μπουντρούκα.

Στην ψηφοφορία που ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις και τις συζητήσεις, 19 μέλη ψήφισαν κατά της συνεργασίας, 11 τάχθηκαν υπέρ της και 3 ψήφισαν λευκό.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καταδεικνύει ότι πέρα από την αποδοκιμασία, η συνεργασία του Γ. Μπουντρούκα με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα προκαλεί διχασμό στο ΚΙΝΑΛ της Περιφέρειας, καθώς έχει αρκετούς υποστηρικτές, ιδιαίτερα στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η πλειοψηφία των στελεχών του Κινήματος αντέδρασαν, γιατί ο Γ. Μπουντρούκας αποφάσισε να συνεργαστεί χωρίς να ενημερώσει και να ρωτήσει το ΚΙΝΑΛ, που τον στήριξε στις περιφερειακές εκλογές. Κάποια στελέχη της άποψης αυτής υποστήριξαν τη συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, με προγραμματική σύγκλιση σε κάποια ζητήματα και όχι με ορισμό του Γ. Μπουντρούκα ως εντεταλμένου συμβούλου, που είναι έμμισθη θέση.

Γ.Σ.