Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 10:12

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε Χρυσομάλλη και Μαντά για τη ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε Χρυσομάλλη και Μαντά για τη ΔΕΗ

 

Απάντηση σε δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, κάνοντας λόγο για ψεύδη από την πλευρά τους, δίνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “στα φύλλα του τοπικού Τύπου του Σαββατοκύριακου δημοσιεύθηκαν αποσπάσματα από ομιλίες στη Βουλή των βουλευτών Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μ. Χρυσομάλλη και Π. Μαντά, επί της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ και της δήθεν κακοδιοίκησης στο εσωτερικό του ΚΕΘΕΑ. Ομιλίες στις οποίες περίσσευε, ιδιαίτερα στην περίπτωση του κ. Χρυσομάλλη, η λεκτική αισχρότητα της ακραίας πια Δεξιάς”.

Απαντώντας στους βουλευτές Μεσσηνίας “και προς αποκατάσταση της αλήθειας”, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί: “Α. Οσον αφορά στην τοποθέτηση του κ. Χρυσομάλλη για το υποτιθέμενο κόστος των 2,5 δισ. ευρώ που επέφερε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το εν λόγω νούμερο αποτελεί μία εντελώς αυθαίρετη εκτίμηση του βουλευτή. Αναφέρεται σε υποτιθέμενα κέρδη που ενδεχομένως θα προκύπτανε στο φανταστικό σενάριο της μικρής ΔΕΗ και δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Μείωσε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, μεσοσταθμικά στο 12%. Επέλεξε να μην μετακυλήσει την επιβάρυνση του κόστους του ρεύματος στους πολίτες, να μην ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ και να διασφαλίσει τον δημόσιο έλεγχο των δικτύων μεταφοράς και διανομής ρεύματος. Εφάρμοζε συγκεκριμένο σχέδιο αφενός για το νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΔΕΗ και αφετέρου για τη διασφάλιση της δυνατότητας η επιχείρηση να επενδύσει σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στον αντίποδα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην ενέργεια περιορίζονται σε αναίτιες αυξήσεις 15-20% στα τιμολόγια ρεύματος και στο ξεπούλημα δημοσίων υποδομών, πρώτα των δικτύων φυσικού αερίου και στη συνέχεια των δικτύων ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ). Παράλληλα η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τη μία επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα και περιορίζει τις αμοιβές για την πλειοψηφία των νέων εργαζομένων και επιστημόνων στα 600 ευρώ και από την άλλη δρομολογεί ρουσφετολογικές (εκτός ΑΣΕΠ) προσλήψεις και αυξήσεις μισθών για λίγα στελέχη των κοινωφελών επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί πλέον να προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα. Δηλώσεις όπως αυτές του κ. Χρυσομάλλη, όχι μόνο στερούνται οποιασδήποτε τεκμηρίωσης, αλλά αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδίου απαξίωσης της ΔΕΗ με μόνο στόχο τη δικαιολόγηση της εκποίησής της, με όφελος μόνο για ελάχιστους ιδιώτες και κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που θα δουν πολύ σύντομα νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας.

Β. Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Μαντά για τα δήθεν διοικητικά προβλήματα του ΚΕΘΕΑ, δυστυχώς και εδώ συνεχίζεται η τακτική της λασπολογίας που πρώτος χάραξε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η πραξικοπηματική κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και η αντικατάσταση του άμισθου Δ.Σ. με έμμισθους κομματικούς επιτετραμμένους της Ν.Δ., η κυβέρνηση επέλεξε την κυνική γραμμή της σκανδαλολογίας. Το περιστατικό των Διαβατών, στο οποίο αναφέρεται και ο κ. Μαντάς, αφορά σε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές υπαλλήλων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, σε μία από τις 110 δομές του φορέα. Το ζήτημα δε, αναδείχθηκε από πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του ίδιου του ΚΕΘΕΑ -γεγονός που αντί να αξιολογηθεί ως θετικό για τη λειτουργία του οργανισμού, χρησιμοποιείται για τη συκοφάντησή του!!! Πρόκειται για μία ακόμα αδίστακτη πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ., την οποία δυστυχώς οι βουλευτές της κλήθηκαν να υποστηρίξουν!”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER