Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 21:44

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον υποσιτισμό των μαθητών

Γράφτηκε από την

Ο υποσιτισμός μαθητών, τα κενά στα σχολεία, η μεταφορά των μαθητών και οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων στη συνάντηση που είχε με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Την αντιπροσωπεία  αποτελούσαν ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας ΚΚΕ Δημήτρης Οικονομάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Τάσος Νιάρχος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Παναγιώτης Κουφαλάκος.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Το θέμα του υποσιτισμού στα σχολεία σωστά αναδείχθηκε από την Ενωση Γονέων και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Το υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή τόσο εδώ όσο και αλλού προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα. Η πραγματική δυσφήμηση για τη Καλαμάτα και για τις άλλες πόλεις είναι ότι το 2013 πεινάνε παιδιά στα σχολεία συνέπεια των πολιτικών των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της αγγελικά πλασμένης ΕΕ. Σε μια εποχή με τεράστια ανάπτυξη τεχνολογίας και επιστήμης τα παιδιά πεινάνε στο όνομα του κέρδους, των τραπεζών και των εφοπλιστών.

Το ΚΚΕ δεν διαφωνεί ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ένα κίνημα αλληλεγγύης για τη λύση του προβλήματος μακριά όμως από ΜΚΟ, φιλεύσπλαχνες επιχειρήσεις που ξεπλένουν την εικόνα τους και έχουν απαλλαγή από την εφορία ή και δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία. Μπορούν να βρεθούν λύσεις μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα  αλλά και με τη βοήθεια των δήμων. Το ΚΚΕ ζητά όμως να παρέμβει άμεσα το κράτος δίνοντας μόνιμη και ουσιαστική λύση: Αμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους και φορείς να καλύψουν τώρα την κρατική άρνηση χορήγησης έκτακτου κονδυλίου στους δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, καθώς και να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα θέρμανσης.

Τέλος για το ζήτημα της μεταφοράς το ΚΚΕ εκτιμά ότι θα έχουμε νέα προβλήματα μέσα στο χρόνο και ειδικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αν δεν λυθεί σε μόνιμη βάση από το υπουργείο".