Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 08:00

Αύριο το βράδυ στην Καλαμάτα: Εκδήλωση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τον Κουκουλόπουλο

Γράφτηκε από τον
Αύριο το βράδυ στην Καλαμάτα: Εκδήλωση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τον Κουκουλόπουλο

Με την κομματική εκδήλωση που θα γίνει αύριο στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Rex" στην Καλαμάτα, με κεντρικό ομιλητή τον Πάρι Κουκουλόπουλο -βουλευτή Κοζάνης και συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ-, κλείνουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος στη Μεσσηνία.



Αυτό ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σούμπλης, συντονιστής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος -προσθέτοντας ότι απευθύνει κάλεσμα "χωρίς αποκλεισμούς" προς τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.
Το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο συντονιστής της ΝΟΕΣ Μεσσηνίας, προετοιμάζει το 9ο συνέδριό του που θα γίνει το τετραήμερο 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου στην Αθήνα. Οπως τόνισε δε, χθες το βράδυ, στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, θα γίνει η ανάδειξη και της συντονιστικής επιτροπής συνεδρίου στο Δήμο Τριφυλίας.
Τον Μ. Σούμπλη πλαισίωναν ο θεματικός περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για τη Δυτική Ελλάδα και μέλος της ΚΟΕΣ Διονύσης Αλευράς, το μέλος της ΚΟΕΣ Νάντια Γιαννακοπούλου και τα μέλη της ΝΟΕΣ Θόδωρος Μπρεδήμας και Κώστας Τσαπόγας.

"ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ"
"Είμαστε οι μόνοι που θυσιαστήκαμε ως κόμμα για να σωθεί η χώρα, όταν όλοι οι άλλοι κρύβονταν το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε ολομόναχο την κρίση" τόνισε από την πλευρά της η Ν. Γιαννακοπούλου. Υποστήριξε παράλληλα ότι "σήμερα αποδεικνύεται ότι η πολιτική μας, όσο σκληρή και άδικη, ταυτόχρονα όμως ήταν σωστή και αποτελούσε μονόδρομο".
Η πρώην βουλευτής πρόσθεσε ότι στο ΠΑΣΟΚ "πήραμε το μήνυμα των εκλογών, δεχθήκαμε την τιμωρία, αλλά τώρα, σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, καλούμε σε συμπόρευση, γιατί η χώρα χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της σταθερότητας και των αναγκαίων αλλαγών, αλλά και ως δύναμη κοινωνικής ευαισθησίας και συνοχής".
Καταλήγοντας η Ν. Γιαννακοπούλου είπε ότι πλέον δικαιώνεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η Νέα Δημοκρατία αλλά και η ΔΗΜΑΡ συντάσσονται με την πολιτική του, την ίδια στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ "παραπαίει μεταξύ Λατινικής Αμερικής, Σόιμπλε και ΔΝΤ, κάνοντας ''κωλοτούμπα'' γιατί αντιλαμβάνεται την κατάσταση και ξεχνά πλέον τις μονομερείς ενέργειες, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση".

ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ
"Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και αναπτύσσεται, σε πείσμα πολύπτυχων πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων, ως ο σταθεροποιητικός παράγοντας της χώρας μας" δήλωσε από την πλευρά του ο Διον. Αλευράς, προσθέτοντας ότι η πολιτική του εν λόγω κόμματος ήταν η μόνη διέξοδος από την κρίση.
Χαρακτήρισε δε ότι το συνέδριο του Φεβρουαρίου -"ανοιχτό σε όλους όσοι στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ"- θα το αποκαταστήσει "ως ρωμαλέο κόμμα της Κεντροαριστεράς".
Μέσα από το συνέδριο, κατέληξε το μέλος της ΚΟΕΣ, θα επιδιωχθεί να αναδειχθεί, "η σύγχρονη εκδοχή της Αριστεράς, ο εσωτερικός προβληματισμός για το περιεχόμενο του νέου εκσυγχρονισμού, ο προσδιορισμός της νέας εθνικής ταυτότητας της χώρας μας και η εγκαθίδρυση -αν όχι επιβολή- του πολιτικού ήθους στα πράγματα της χώρας".
Μάλιστα, ο Διον. Αλευράς προέβλεψε ότι "όταν η κοινωνία αποβάλλει τη δικαιολογημένη αναταραχή και αγανάκτηση, ο κόσμος θα ψηφίσει και πάλι αυτή την παράταξη που δέχθηκε ακόμα και ευθύνες που δεν της ανήκουν".

"ΟΧΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ"
Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά πράγματα καθίσταται αναγκαία, είπε στη συνέχεια το μέλος της ΝΟΕΣ Μεσσηνίας Θοδ. Μπρεδήμας, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σημαντική "τη συμβολή του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της χώρας μας στην ευρωζώνη".
Παράλληλα κάλεσε σε συμμετοχή στις διαδικασίες του συνεδρίου, αλλά και στην αυριανή συγκέντρωση -"καλούμε τους Μεσσήνιους δημοκράτες να διαπιστώσουν ότι το ΠΑΣΟΚ ανανεώνεται στην πράξη και δεν συνιστά απολίθωμα" σημείωσε.
Σε μαζική συμμετοχή στις εναπομείνασες διαδικασίες για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάλεσε, τέλος, το μέλος της ΝΟΕΣ Κώστας Τσαπόγας.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER