Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 09:22

Το υπ. Πολιτισμού απέκλεισε το Σαμαρά από τα θυρανοίξια της Μεταμόρφωσης στους Χριστιάνους

Γράφτηκε από την

Στο επίκεντρο του διαρκούς πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού, βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά θα βρεθούν σήμερα οι Χριστιάνοι Τριφυλίας, καθώς τα θυρανοίξια του ναού της Μεταμόρφωσης δίνουν αφορμή στις δυο πλευρές να εκδηλώσουν τα... μη φίλια αισθήματα που τρέφει η μια για την άλλη.

Αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό από πηγές του Δήμου Τριφυλίας ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο θα παραβρεθεί στα θυρανοίξια, αλλά θα τιμηθεί κιόλας μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα για την συμβολή του στην αποκατάσταση του ναού. Η είδηση όμως αυτή δεν άρεσε ούτε στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και στην κυβέρνηση, καθώς διέκριναν προσπάθεια καπελώματος της εκδήλωσης και του έργου από τον πρώην πρωθυπουργό. Ετσι φρόντισαν με τη σειρά τους να διαρρεύσει στη Μεσσηνία το πρόγραμμα της εκδήλωσης που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποκλειστεί από την εκδήλωση, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρεται επί λέξει: «Tα θυρανοίξια του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους Τριφυλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, θα τελεστούν την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ., από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο. Η απόδοση του μνημείου στο κοινό θα γίνει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διά της Προϊσταμένης κ. Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και η παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης κ. Θεμιστοκλή Βλαχούλη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Εργων κ. Ιωάννα Καράνη. Στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στον κυρίως ναό και το επισκοπείο από την κ. Ε. Μηλίτση και τον κ. Θ. Βλαχούλη».  

Ετσι κανένας δεν γνωρίζει αν και πότε θα γίνει η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Τριφυλίας, ή αν το πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού θα προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της δημοτικής αρχής και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Ανακτόρων του Νέστορα από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά απόντος του Αντώνη Σαμαρά και το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στη Μεσσηνία, αφού ο Μεσσήνιος βουλευτής όχι μόνο ως πρωθυπουργός αλλά και ως υπουργός Πολιτισμού προώθησε άμεσα ή έμμεσα πολιτιστικά έργα στο νομό. 

Σήμερα στις 7 το βράδυ θα γίνουν τα θυρανοίξια του ναού με τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο να τελεί ευχαριστήρια δέηση για την επαναλειτουργία του ναού. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με αφορμή την παράδοση του ναού και πάλι στο κοινό.