Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 09:12

Χρησμοί Δέδε για τη χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

 

Μετά από διαβούλευση με τους δήμους και τους φορείς της Μεσσηνίας και με εκτίμηση του κόστους και των οικονομικών δυνατοτήτων, θα αποφασιστεί ποιο έργο θα γίνει στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Η βελτίωση του υφιστάμενου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας ή η νέα παραλιακή χάραξη.

Αυτό απάντησε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, χθες σε ερωτήσεις μας, κατά την αυτοψία στον περιφερειακό της Καλαμάτας, στη γέφυρα στο Καλάμι.

«Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν υπάρχουν προδιαγεγραμμένες λύσεις», είπε ο γ.γ. και παρατήρησε: «Το τι θα προκρίνουμε εξαρτάται από τους μελετητές και θα το συνδυάσουμε με τα αιτήματα δήμων και φορέων. Δε θα υπάρξει οριστική λύση χωρίς διαβούλευση. Θα εξεταστούν οι λύσεις από άποψη χρόνου, κόστους και οικονομικών δυνατοτήτων».

Παραδέχθηκε ότι «ορθώς τίθεται το σενάριο της καινούργιας παραλιακής χάραξης από το δήμαρχο Καλαμάτας» κι επέμεινε: «Δεν υπάρχουν έτοιμες και προδιαγεγραμμένες λύσεις. Θα εξετάσουμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ολόκληρο το μπάτζετ που να μπορεί να υλοποιηθεί. Με παρουσίαση των προτάσεων - λύσεων και με διαβούλευση, όλοι μαζί θα καταλήξουμε».

Είπε, ακόμα, ότι «σε άλλες εποχές ίσως να ήταν εφικτά», εννοώντας την άμεση απόφαση για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση της νέας παραλιακής χάραξης.

Ο υπουργός Υποδομών, πάντως, δε φαίνεται να έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς στην ερώτηση - παρέμβασή μας «είπατε Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η μελέτη μιλάει για βελτίωση του υφιστάμενου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας αν δεν κάνω λάθος. Θα υλοποιήσουμε αυτό το έργο;», απάντησε: «Θα ρωτήσετε το μελετητή παιδιά. Εγώ δεν είμαι μελετητής, να κάτσω να το μελετήσω εγώ αν θέλετε».

Στη χθεσινή συνάντηση στη γέφυρα στο Καλάμι, πέρα από το έργο των ομβρίων στην παλιά εθνική οδό, από Θουρία έως νέο Νοσοκομείο που χρηματοδότησε το υπουργείο και δημοπράτησε η ΔΕΥΑΚ, ο Γ. Δέδες είπε για το Δήμο Μεσσήνης ότι εγκρίθηκε η δημοπράτηση της μελέτης και του έργου προστασίας από τη διάβρωση στο Πεταλίδι και πως προχωρούν οι διαδικασίες της μελέτης για την ανάδειξη του Παμίσου.