Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 09:13

«Ασπιρίνες» στους πλημμυροπαθείς - Κατώτερα των αναμενόμενων τα κυβερνητικά μέτρα

Γράφτηκε από την
«Ασπιρίνες» στους πλημμυροπαθείς - Κατώτερα των αναμενόμενων τα κυβερνητικά μέτρα

Κατώτερα των αναμενόμενων είναι τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, ενώ χαμηλή είναι και η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων δήμων.

Συγκεκριμένα, εκτός από το εξάμηνο πάγωμα των οφειλών προς την Εφορία, κανένα άλλο μέτρο δεν βοηθά άμεσα τους πληγέντες, αφού και το επίδομα των 600 ευρώ που ανακοινώθηκε, είναι άγνωστο πότε θα χορηγηθεί. Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο για την αντικατάσταση του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και γι' αυτό επιχειρηματίες και αγρότες φοβούνται ότι τελικώς θα αποζημιωθούν μετά από πολλά χρόνια, είτε μέσω ΠΣΕΑ είτε μέσω της δικαστικής οδού.

Αγωνία υπάρχει στην επιχειρηματική κοινότητα και για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ γενικά οι πληγέντες επιχειρηματίες φοβούνται ότι το πλήγμα από τις πλημμύρες θα αποβεί μοιραίο αν δεν ανακοινωθούν και άλλα μέτρα, εκτός από το πάγωμα των οφειλών προς την Εφορία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση των τραπεζών, που όχι μόνο δεν δεν έλαβαν καμία απόφαση για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, αλλά δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ για τους πληγέντες.  

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληγέντες δήμοι των Νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τρικάλων, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Θερμαϊκού θα ενισχυθούν από το υπουργείο Οικονομίας συνολικά με 5,5 εκατομμύρια και άρα σε κάθε δήμο αναλογούν πολύ λίγα χρήματα, σε σχέση με τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν για την αποκατάσταση των υποδομών. 


NEWSLETTER