Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 14:56

Ο Κατρούγκαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επέτειο του "Οχι"

Γράφτηκε από την
Ο Κατρούγκαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επέτειο του "Οχι"

Στις αυριανές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Τη Βουλή θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η θεολόγος του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας Σταυρούλα Τσιάγκρα με τίτλο "Ιστορικό - Μνήμες και απόηχοι στη σύγχρονη εποχή". Στη συνέχεια στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των ηρώων. Στις 11.15 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Αριστομένους.

Σήμερα το πρωί προβλέπονται εκδηλώσεις στα σχολεία. Στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες στην κεντρική πλατεία, στους ανδριάντες των ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη. Στις 11.30 θα γίνει εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" για τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών. Την εκδήλωση με τίτλο "ΟΧΙ θα πολεμήσουμε - θα νικήσουμε» θα επιμεληθεί το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στις προτομές των ηρώων στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


NEWSLETTER