Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 17:09

Σπίρτζης: "Φαραωνικό έργο η παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

“Ταφόπλακα” στα όποια σχέδια για παραλιακή χάραξη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος έβαλε σήμερα από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο περιθώριο της παράδοσης του περιφερειακού της Καλαμάτας.

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε ένα τέτοιο έργο... φαραωνικό, ενώ θέλοντας να απαντήσει σε χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τον περιφερειακό είπε ότι “η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κρύβεται γιατί οι συμβάσεις παραχώρησης δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον”.

Για τον άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση το βλέπει ενιαία με το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο και κάτω με την προοπτική να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ για το Καλαμάτα -Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη θα υπάρξουν εξελίξεις, όταν παραδοθεί η μελέτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης από την πλευρά του τόνισε, ότι προωθούνται τα έργα, που κρίνονται μελετητικά ώριμα.

ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Οσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα ο δήμαρχος Καλαμάτας έκανε γνωστό, ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύθηκαν, ότι άμεσα θα προχωρήσουν τα έργα από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα και από την Παναγίτσα έως τον Νέδοντα, αλλά και ότι προχωράει η επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας.

 

Ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε από την πλευρά του και στην αντιπλημμυρική προστασία του Παμίσου, ενώ κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο Καλαμάτας των κ. Σπίρτζη, Χαρίτση και Βερναρδάκη με τον Παναγώτη Νίκα ανακοινώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει τριμερής συνάντηση ανάμεσα σε Δήμο Καλαμάτας, υπουργείο Υποδομών και “Μορέα” για να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση προβλημάτων, που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.

Παρόντες στις σημερινές συναντήσεις ήταν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας και ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.