Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 08:41

Θα περιμένει τον Τσίπρα ο περιφερειακός;

Γράφτηκε από την

Η παράδοση στην κυκλοφορία  του περιφερειακού της Καλαμάτας όλα δείχνουν ότι μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα μιας και αυτή -και ειδικότερα το Σαββατοκύριακο- δεν μπορεί να παρευρεθεί και να τον εγκαινιάσει, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το πότε ακριβώς θα γίνουν τα εγκαίνια παραμένει ακόμα άγνωστο και εκφράζεται η εκτίμηση ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν κάποια στιγμή μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο περιφερειακός πάντως κατασκευαστικά ολοκληρώνεται την Πέμπτη και προφανώς θα περιμένει τον πρωθυπουργό να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων για να δοθεί για χρήση στους πολίτες, κάτι που άλλωστε είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα και με το τμήμα μέχρι την Αρτέμιδος.

Σε κάθε περίπτωση, με την παράδοση στην κυκλοφορία του περιφερειακού της Καλαμάτας από τον πρωθυπουργό ολοκληρώνεται  ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα - Καλαμάτα και ο κλάδος του Λεύκτρο – Σπάρτη και τελειώνει το κατασκευαστικό μέρος της σύμβασης παραχώρησης από το “Μορέα”. Το ποιες θα είναι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τα υπόλοιπα σημαντικά οδικά δίκτυα του νομού, Καλό Νερό – Τσακώνα και Καλαμάτα - Ριζόμυλος, είναι ζητήματα ιδιαίτερου τοπικού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας από τον κατασκευαστικό κλάδο τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στον αυτοκινητόδρομο και η ολοκλήρωση των έργων χωρίς έναρξη νέων θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα.