Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 09:09

Ο Τσίπρας την Πέμπτη θα κόψει την κορδέλα του περιφερειακού της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Τσίπρας την Πέμπτη θα κόψει την κορδέλα του περιφερειακού της Καλαμάτας

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρόκειται να παραδοθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας στο σύνολό του, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ πιθανή θεωρείται και η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών, η παράδοση θα γίνει από τον πρωθυπουργό, καθώς θεωρείται γεγονός μείζονος σημασίας, αφού αφορά την πρώτη σύμβαση παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων χώρας, αυτή του "Μορέα", που ολοκληρώνεται και παραδίδεται στην κυκλοφορία.

Το έργο είναι ουσιαστικό έτοιμο από τις 14 του μήνα, οπότε και παραδόθηκε το τελευταίο τμήμα του περιφερειακού, από το "Πράσινο Πάρκο" έως την έξοδό του στη Λακωνικής, στη διασταύρωση προς Ελαιοχώρι, προκειμένου να εξυπηρετήσει την κίνηση της Λακωνικής. Κι αυτό γιατί το κομμάτι της εν λόγω οδού στο σημείο αυτό καταργήθηκε, για λόγους οδικής ασφάλειας.

Τα συνεργεία του "Μορέα" βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο τμήμα από την έξοδο της Αρτέμιδος έως το τέρμα στη Λακωνικής, κυρίως στον κυκλικό κόμβο της Σπάρτης και στη διασταύρωση της οδού Αναπαύσεως στα Γιαννιτσάνικα, ενώ απομένουν ακόμα κάποια συνοδευτικά έργα, εκτός αυτοκινητόδρομου, τα οποία αφορούν παράπλευρους δρόμους.

Τη μέρα που θα παραδοθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας ή την επόμενη το αργότερο, αναμένεται να παρουσιαστεί η αναγνωριστική μελέτη για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας και νέα γέφυρα στον Πάμισο. Είναι η μελέτη που εκπονεί ο "Μορέας", για λογαριασμό του υπουργείου Υποδομών, μετά την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης.

Η παρουσίαση θα αφορά τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, και θα σημάνει την έναρξη της διαβούλευσης η οποία θα οδηγήσει στην πρόταση - λύση που θα επιλεγεί τελικά.

Γ.Σ.


NEWSLETTER