Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 07:54

Καλαμάτα: Το μεσημέρι θα κόψει την κορδέλα στον περιφερειακό ο Τσίπρας  

Γράφτηκε από την

 

Σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει και παραδίδει ολοκληρωμένο τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, ένα από τα πιο σημαντικά έργα στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα", η πρώτη σύμβαση μεγάλου οδικού άξονα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας στις 11.30 θα επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και μία ώρα αργότερα θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, στο νέο Δημαρχείο της πόλης.

Το τμήμα του περιφερειακού που παραδίδεται σήμερα, από την Αρτέμιδος έως το τέρμα του στη Λακωνικής, στα Γιαννιτσάνικα, περιλαμβάνει τη γέφυρα του Νέδοντα, τον κυκλικό κόμβο στη Σπάρτης (κοντά στο στρατόπεδο) και κόμβους με φανάρια στις οδούς Μαρίας Κάλλας (3η πάροδο Περιβολακίων), Παπαφλέσσα (Βασ. Γεωργίου) και Ζάρκου ("Πράσινο Πάρκο").

Εως και τον κόμβο της Σπάρτης ο περιφερειακός είναι κλειστός και από κει έως το τέρμα του είναι ανοιχτός.

Παρά τη μεγάλη για την Καλαμάτα σημασία του έργου η παράδοση γίνεται με γκρίνιες και διαμαρτυρίες: Βόρεια και δυτικά της Αγιάννας, στα Μιχαλέικα, οι κάτοικοι ζητούν πεζογέφυρα. Στην οδό Μαρίας Κάλλας, οι κάτοικοι ζητούν να αρθεί η μονοδρόμηση και η απαγόρευση της καθόδου προς την πόλη.