ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 16:06

Αόριστη υπόσχεση για μέτρα υπέρ των αγροτών από τον Ν. Παππά

Γράφτηκε από την
Αόριστη υπόσχεση για μέτρα υπέρ των αγροτών από τον Ν. Παππά

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα, για  να μην υπάρξει σοκ στον αγροτικό τομέα και να λάβουμε υπόψη μας την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια». 

Την απάντηση αυτή έδωσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας, στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και τους δημάρχους του νομού. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι θα στηρίξει ένθερμα το αίτημα για περαιτέρω στήριξη - ενίσχυση των δήμων για αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση στην αίθουσα "Παναγιώτης Φωτέας", παρουσία των βουλευτών Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα:

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έθεσε ζητήματα αποκλειστικά της αρμοδιότητας του υπουργού: Να αξιοποιηθεί ο έξυπνος οικισμός. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις εργασίες των δικτύων εταιρειών. Να προχωρήσει η "Σύζευξις 2". Να καλυφθούν τηλεοπτικά με ψηφιακό σήμα η περιοχή της Αλαγονίας και τα ορεινά των Αρφαρών. Να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αναφέρθηκε στο κλείσιμο δύο αστυνομικών τμημάτων του δήμου, στους δασικούς χάρτες, τη διαχείριση του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία, τους δρόμους Καλό Νερό - Τσακώνα και Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ζήτησε μεγαλύτερη ενίσχυση - στήριξη (από τας 250.000 ευρώ) για την αποκατάσταση από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου και στήριξη για υποδομές, ενόψει δύο μεγάλων τουριστικών μονάδων που πρόκειται να δημιουργηθούν στο δήμο (Κωνσταντακόπουλου και Λογοθέτη).

Ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος έθεσε τα ζητήματα των δρόμων Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και προς Κορώνη, των δασικών χαρτών, των μνημείων πολιτισμού και της μαρίνας Πύλου.

Ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος ζήτησε: Στήριξη για τις πλημμύρες του 2015 και του 2016, τους δρόμους Καλό Νερό - Τσακώνα και Νεοχώρι Μελιγαλά - Αρχαία Μεσσήνη, την ανακατασκευή του σπιτιού της Μαρίας Κάλλας και την ανάδειξη του διατηρητέου γεφυριού της Μαυροζούμαινας. Εθεσε, ακόμα, το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και την απαράδεκτη κατάσταση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας αναφέρθηκε στους δασικούς χάρτες, το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, τη διαχείριση απορριμμάτων, την υποστελέχωση - υποχρηματοδότηση του δήμου, τη μελέτη για βιολογικό καθαρισμό - αποχέτευση, τη βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού και το αθλητικό κέντρο στην Καρδαμύλη.

Σε συνάντηση νωρίτερα στο γραφείο της, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη έθεσε: Την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που «η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής ανέδειξε ως την εναέρια πύλη της», με στόχο την ολοένα και αυξανόμενη επισκεψιμότητά του. Την άμεση υλοποίηση των έργων Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος. Την ανάγκη ενίσχυσης και προστασίας της πρωτογενούς παραγωγής. Για τους δασικούς χάρτες παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις της ΕΝΠΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δώσει λύσεις άμεσα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει ένα εκσυγχρονιστικό εργαλείο να λειτουργήσει ανασταλτικά για την αγροτική ανάπτυξη». Τέλος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια χαιρετίζει την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, καθώς συνδυάζεται με τις δικές της πρωτοβουλίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.

 


NEWSLETTER