Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 14:34

Τέλη Μαΐου οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ 

Γράφτηκε από τον
Τέλη Μαΐου οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ 

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου να έχει γίνει η νομοθέτηση για τις αλλαγές στο λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καλαμάτα, παρατήρησε πως «θέλουμε οι όποιες αλλαγές να ισχύσουν για τα παιδιά που τώρα δε βρίσκονται στο λύκειο. Δε μιλάμε για αιφνιδιασμό, αλλά για μετά από μια 3ετία».

Οσον αφορά το διάλογο για το λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκτίμησε πως δε φθάνει η διαμαρτυρία και ζήτησε να γίνουν προτάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για το πώς θα δοθεί τέρμα στην απαξίωση του λυκείου. «Θέλουμε να ξανακερδίσουμε το λύκειο, να γίνει ουσιαστικό σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ο υφυπουργός στάθηκε στη νομοθέτηση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ εκτός από το ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια. Ακόμα, επεσήμανε την εφαρμογή του μεταλυκειακού έτους, της τάξης μαθητείας, για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, για 9 μήνες προϋπηρεσία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που διευκολύνει, κατά την άποψή του, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ενημέρωσε ότι 1.200 απόφοιτοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και παρατήρησε πως στόχος είναι ο αριθμός αυτός να πολλαπλασιαστεί από την ερχόμενη χρονιά.

Ο κ. Μπαξεβανάκης είπε ότι η αύξηση των πόρων για την εκπαίδευση είναι μικρή, αλλά χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι σταμάτησαν την καθοδική πορεία.

Αρχικά το πρωί, ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιδρύματος Δημήτρη Βελισσαρίου και τους προϊσταμένους των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας Νικόλαο Ζαχαριά και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Βασίλη Κωνσταντινόπουλο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του ΤΕΙ από τον κ. Βελισσαρίου.

Ακολούθησαν επισκέψεις του κ. Μπαξεβανάκη στο 4ο ΕΠΑΛ, στο δήμαρχο Καλαμάτας, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και συνάντηση με τους διευθυντές της Εκπαίδευσης.

Γ.Σ. 


NEWSLETTER