Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 14:47

Αιτήματα Αλαγόνιων στον Αλέξη Χαρίτση (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αιτήματα Αλαγόνιων στον Αλέξη Χαρίτση (βίντεο)

Αιτήματα για το ζωντάνεμα και την ανάπτυξη των χωριών του Ταϋγέτου, άκουσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος της συνάντησης που έγινε στο καφενείο Μπαρσίνικα, απέναντι από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ήταν η εξέταση της δυνατότητας ένταξης και της χρηματοδότησης δράσεων και προτάσεων σε προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, για την ανάκαμψη του Μεσσηνιακού Ταϋγέτου.

Οι προτάσεις και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των χωριών του Ταϋγέτου (Νικήτα Βεργινάδη, Παναγιώτη Μασουρίδη, Γιάννη Ισσαρη, Αντώνη Καζάκο, Γιώργο Βουτσή, Νίκο Βάγια, Γιώργο Ψυχογιάννη και άλλους) αφορούσαν κυρίως: Την οδική πρόσβαση και τη δημιουργία καινούργιου δρόμου από το νταμάρι του Μπάκα έως τους Πέντε Δρόμους (υπάρχει προμελέτη επί εποχής Κουτουμάνου. Την επαναλειτουργία του ξυλοπριστηρίου στην Αρτεμισία ή τη δημιουργία μουσικού - περιβαλλοντικού πάρκου. Την αναπαλαίωση - αξιοποίηση των κτηρίων της Μονής Σιδηρόπορτας. Την προστασία και την ανάδειξη του Λαδοκαρβελιώτικου γεφυριού. Την ανάδειξη του μονοπατιού από και προς Καλαμάτα και άλλων μονοπατιών της περιοχής. Την αξιοποίηση των αποθηκών επεξεργασίας πατάτας στην Αλαγονία και τη στήριξη των εκδηλώσεων Μουσικής Σύναξης. Την επαναλειτουργία του φυτωρίου - αγροκηπίου. Τη στήριξη και ανάδειξη του αγροτουρισμού. Την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα αγριογούρουνα και τα μοσχάρια.

Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η διευθύντρια του Γραφείου του κ. Χαρίτση Ελευθερία Τιβικέλη, που εξέταζε τη δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης σε κάθε αίτημα - πρόταση, ενώ ενημέρωσε ότι προβλέπονται 8 εκ. ευρώ για την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, για προγράμματα μορφής των παλιών Leader.

Γ.Σ.


NEWSLETTER