Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 20:23

Επίσκεψη Χαρίτση στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Χαρίτση στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

 

 

Δέσμευση να στηρίξει την ένταξη του δρόμου Καλαμάτας - Πύλου - Μεθώνης στην παρούσα προγραμματική περίοδο ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, από την Πύλο, την οποία επισκέφθηκε χθες Παρασκευή το μεσημέρι.

Αυτό γνωστοποιείται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και στην οποία προστίθεται σχετική δήλωση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, σύμφωνα με την οποία, αποτελεί «πρώτης προτεραιότητας έργο ο δρόμος Καλαμάτας - Πύλου - Μεθώνης και η ολοκλήρωση των έργων υποδομής του δήμου».

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμαρχος και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και του υπουργείου, επισκέφθηκαν τη Μεθώνη και το κτήριο Συγγρού, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές του κτηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του. Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο, στην οποία -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- ο υπουργός «δεσμεύθηκε για την υποστήριξη και την έναρξη στην παρούσα προγραμματική περίοδο του δρόμου Καλαμάτας - Πύλου - Μεθώνης και ανακοίνωσε την άμεση ένταξη μιας σειράς έργων, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κορώνης, η ύδρευση της Δ.Ε. Νέστορος (Χώρας), η ανάδειξη του κτηρίου Συγγρού της Μεθώνης και η αναβάθμιση του γηπέδου της Καλλιθέας. Ανάφερε επίσης, ότι σε πολύ καλό δρόμο για χρηματοδότηση είναι η υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, όπως επίσης και το δίκτυο αποχέτευσης Αμπελόφυτου - Κορυφασίου».

 

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επιπλέον, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.


NEWSLETTER