Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 21:41

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής και δωρεάν... ποδήλατα εξήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Δημ. Βαρτζόπουλος

Γράφτηκε από τον
Πρόγραμμα τηλεϊατρικής και δωρεάν... ποδήλατα εξήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Δημ. Βαρτζόπουλος

Την πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων τηλεϊατρικής, αλλά και τη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων στο Δήμο Καλαμάτας, εξήγγειλε χθες ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος συνοδευόμενος από την πρόεδρο των Special Olympics της Αθήνας Γιάννα Δεσποτοπούλου, αλλά και από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της δημοτικής αρχής και της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο κ. Βαρτζόπουλος ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που δίνει το δίκτυο του “Έξυπνου Οικισμού” για εφαρμογές τηλεϊατρικής και δεσμεύτηκε ότι εντός διμήνου θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ώστε η Καλαμάτα να αποτελέσει πόλη πιλοτικής εφαρμογής προγραμμάτων τηλεϊατρικής. Στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα δημιουργίας Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Υγείας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ο κ. Βαρτζόπουλος νωρίτερα επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το 6ο Δημοτικό στη Ράχη και το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου μοιράστηκε αθλητικό υλικό και άλλα είδη που περίσσεψαν από τους Special Olympics που διοργανώθηκαν στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι. Υλικό που έμεινε αδιάθετο... αποθηκεύτηκε προσωρινά στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τις ανάγκες του δήμου.
Ο κ. Βαρτζόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο χαρακτήρισε “παραγωγικό πολιτικό”, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ στο χώρο της υγείας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “Ε” τόνισε ότι δεν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας γιατί είναι αρμοδιότητα του έτερου υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Παρόντες στο Δημαρχείο Καλαμάτας αλλά και σε μέρος της περιοδείας του κ. Βαρτζόπουλου ήταν τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Κωτσιόπουλος.


NEWSLETTER