Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 18:33

Κουντουρά από Τρίπολη: "Η Πελοπόννησος διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα"

Γράφτηκε από την
Κουντουρά από Τρίπολη: "Η Πελοπόννησος διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα"

 

Στη θεαματική ανάπτυξη του τουρισμού, «που αποτελεί προτεραιότητα και ισχυρή κινητήρια δύναμη», με ένα εκατομμύριο θέσεις, αναφέρθηκε η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, χαρακτηρίζοντάς τον ως γέφυρα που ωθεί την ανάπτυξη και σε άλλους παραγωγικούς φορείς.

Μιλώντας στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Τρίπολη, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι στόχος είναι τουρισμός για 365 ημέρες το χρόνο, σημειώνοντας ότι με την εθνική στρατηγική πολιτική «πετύχαμε ρεκόρ αφίξεων και ξεπεράσαμε τα 30 εκατ.».

Επίσης, όπως είπε, επιτεύχθηκε η επιμήκυνση της θερινής περιόδου και παράλληλα ενισχύθηκαν ο χειμερινός και ο θεματικός τουρισμός, με αποτέλεσμα, κατά το 2016 και 2017, οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος και Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος, να γίνουν «οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών».

Ακόμα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα νέων αγορών στην Ινδία, την Κίνα, τη Μ. Ανατολή, τη Ρωσία και την Αμερική, με επισκέπτες που έρχονται και γίνονται «πιστοί και επαναλαμβανόμενοι τουρίστες».

Στα θεματικά προϊόντα, είπε η κ. Κουντουρά, πρωταγωνιστές είναι η ιστορία και ο πολιτισμός και παράλληλα επισήμανε πως ο αθλητικός τουρισμός ενώνει τους λαούς και τα έθνη. Έκανε λόγο για «έκρηξη επενδύσεων» το 2016 και το 2017 με 350 νέες επενδύσεις σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, από επενδυτές, που στην πλειονότητά τους είναι Έλληνες.

Αναφορικά με την Πελοπόννησο, είπε ότι διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τουρισμό 365 το χρόνο και στο σημείο αυτό ανέφερε ότι το 2017 υπήρξε αύξηση κατά 15% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις μέσω της Καλαμάτας και του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, με δεδομένο ότι η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα.

Εξάλλου είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 20% των επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και ανακοίνωσε πως παράλληλα προωθούνται οι φυσιολατρικές διαδρομές, οι χειμερινές δραστηριότητες, ο θρησκευτικός τουρισμός, η κρουαζιέρα, οι καταδύσεις.

«Καταφέραμε να προβάλουμε την Πελοπόννησο σε Κίνα, Μ. Βρετανία, Κεντρική Ευρώπη, Ρωσία και Ρουμανία» είπε η κ. Κουντουρά και κατέληξε λέγοντας ότι στόχος είναι μέχρι το 2020 να φτάσουμε τα 35 εκατ. επισκέπτες.


NEWSLETTER