Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 09:36

Σταθάκης: Τον Μάρτιο το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Σταθάκης: Τον Μάρτιο το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

 

Τον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της συνάντησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την προετοιμασία του διεθνούς διαγωνισμού πώλησης των τεσσάρων μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, με τον κ. Σταθάκη να γνωστοποιεί πως εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες διατάξεις για την απόσχιση των μονάδων και θα ρυθμίζει και τα εργασιακά θέματα.

Ο υπουργός Ενέργειας και οι εκπρόσωποι των θεσμών συζήτησαν και το θέμα της ΔΕΠΑ και ιδίως του νέου ρόλου της στη λιανική αγορά φυσικού αερίου. Στη βάση αυτή ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους δανειστές πως έως το τέλος του Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί και αποτιμήσεις για την εξαγορά του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ και τις τρεις εταιρείες παροχής αερίου η εικόνα που προκύπτει είναι πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση της μητρικής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία και την ενίσχυση της παρουσίας της στην Αττική.

Για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς και τις δημοπρασίες ρεύματος (ΝΟΜΕ) ο υπουργός είπε πως υπάρχει σε εξέλιξη η αποτίμηση της μέχρι τώρα προόδου και στο πλαίσιο των αλλαγών που συζητούνται θα υπάρξει μείωση των ποσοστών της ΔΕΗ.

Τέλος, για το θέμα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ο υπουργός ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αυξήσεων.

Πηγή: cnn.gr


NEWSLETTER