Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 10:02

Πριν το Πάσχα το νομοσχέδιο για πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Πριν το Πάσχα το νομοσχέδιο για πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

 

 

Στη Βουλή πριν το Πάσχα εκτιμάται ότι θα έλθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, μεταξύ των οποίων και του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Η πληροφορία αυτή αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ στη θεματική ιστοσελίδα www.energia.gr, η οποία επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες “το νομοσχέδιο περιλαμβάνει λεπτομέρειες του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων μονάδων, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και θα ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με τα εργασιακά”.

Οι ίδιες πληροφορίες, που αποδίδονται σε “πηγές του υπουργείου” αναφέρουν, ως προς το μέλλον των εργαζόμενων ότι “είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας και πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΔΕΗ να προχωρήσει σε ανακατανομή τους, με βάση τις ανάγκες της εταιρείας”, αν και “όπως είχε αναφέρει πριν λίγες μέρες, σε εκδήλωση της ΔΕΗ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκης, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους που δεν θα παραμείνουν στις μονάδες”.


NEWSLETTER