Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 10:53

Μεσσήνη: Δέσμευση Χαρίτση - Ρήγα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Μεσσήνη: Δέσμευση Χαρίτση - Ρήγα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο

Για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο, δεσμεύτηκαν στη Μεσσήνη, το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ. Χαρίτσης παραδέχθηκε λάθη και παραλείψεις, αλλά εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της κυβέρνησης είναι πολύ θετικό. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, παρατήρησε πως “η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική αποτελεί μια κατάκτηση, συνιστά μια δέσμευση της κυβέρνησης στους πολίτες για το τι μέλλει γενέσθαι”. Επεσήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρα και έφερε ως παράδειγμα Ομάδα Παραγωγών στα Φιλιατρά με μέλη 20 νέους που συνεταιρίστηκαν.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές προέτρεψε σε νέες δυνάμεις κι έκανε λόγο για “ανάγκη δημιουργίας συνθέσεων, δημιουργίας νέων δυνάμεων που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις”.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι “θα ζητήσουμε νέα εντολή και είμαι βέβαιος ότι θα τη λάβουμε”.

Ο κ. Ρήγας επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και κυρίως στη Ν.Δ. που, όπως είπε, δε θέλει την έξοδο από τα μνημόνια και καθοδηγείται από τα συμφέροντα, τύπου Μαρινάκη. Επέκρινε το Κίνημα Αλλαγής και παρατήρησε πως η απλή αναλογική συμβάλλει σε μια συλλογική κουλτούρα και προσπάθεια.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν επιφυλάξεις και την ανησυχία τους για σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας και του τόπου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, οι επικεφαλής στις μείζονες μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, άλλοι αυτοδιοικητικοί και αρκετός κόσμος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER