Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 20:48

Υπουργείο Πολιτισμού: “Ακατανόητη η στάση των αρχαιοφυλάκων στην Αρχαία Μεσσήνη”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Υπουργείο Πολιτισμού: “Ακατανόητη η στάση των αρχαιοφυλάκων στην Αρχαία Μεσσήνη”

 

“Ακατανόητη” χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού την “αδιάλλακτη στάση των αρχαιοφυλάκων” που το Σάββατο δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών στην Αρχαία Μεσσήνη. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει γνωστό πώς "το πρόβλημα της υπερωριακής αμοιβής των αρχαιοφυλάκων για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους” είχε ήδη λυθεί από 1η Ιουνίου, “γεγονός που είναι γνωστό στη συνδικαλιστική τους ηγεσία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρήκε για πρώτη φορά λύση στο γνωστό και χρονίζον πρόβλημα της υπερωριακής αμοιβής των αρχαιοφυλάκων για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους, γεγονός που είναι γνωστό στην συνδικαλιστική τους ηγεσία, υπογράφοντας σχετική υπουργική απόφαση, με αναδρομική ισχύ από 1 Ιουνίου 2018, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση. Ως εκ τούτου, παρά την επίμονη προσπάθειά του, το υπουργείο θεωρεί ακατανόητη την αδιάλλακτη στάση των αρχαιοφυλάκων της Αρχαίας Μεσσήνης και του συνδικαλιστικού τους οργάνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της προγραμματισμένης Συμφωνικής Συναυλίας Πνευστών, ελληνοαυστριακής συνεργασίας, στην πλατεία της πόλης της Μεσσήνης αντί στο θέατρο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως είχε προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2018.

Με τη ματαίωση της συναυλίας η συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων δεν θα επιτύγχανε κάτι περισσότερο, αφού το χρόνιο πρόβλημα έχει ήδη λυθεί.

Η ενέργεια αυτή των αρχαιοφυλάκων προκάλεσε το κοινό αίσθημα των πολιτών, ενώ ανάγκασε τον δήμαρχο της πόλης στη μεταφορά της προγραμματισμένης συναυλίας στην πλατεία της πόλης αντί στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, για να διασφαλίσει την πραγματοποίησή της αλλά και για να διασώσει το κύρος των διοργανωτών απέναντι στους ξένους φιλοξενουμένους».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER