Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 21:56

Αραχωβίτης: "Ανάσα για τα μεσαία και μεγάλα αγροτικά στρώματα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών"

Γράφτηκε από την

Για μεγάλη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.

«Άλλη μια υπόσχεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης γίνεται πράξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης και πρόσθεσε «με τη μεταρρύθμιση Αχτσιόγλου, δίνεται μεγαλύτερη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα, που, όντως, είχαν επιβαρυνθεί».

«Με τον τρόπο αυτό ελαφρύνονται τα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά νοικοκυριά και οι περισσότερο παραγωγικοί αγρότες» σχολιάζει ο κ. Αραχωβίτης και συμπληρώνει «ήδη, με τον νόμο Κατρούγκαλου, η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς είδε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό ωφελημένοι θα είναι οι αγρότες που είναι μέλη συνεταιρισμών και συνεργατικών σχημάτων και «οι οποίοι περνούν το σύνολο των εισοδημάτων τους μέσα από αυτά. Και έπεται συνέχεια…», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

Σημειώνεται πως για τον αγροτικό κλάδο, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει μείωση κατά 33% των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης για τους αγρότες.

Μάλιστα, κατά την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με παράδειγμά του τόνισε ότι «ένας αγρότης με εισόδημα 10.000 το χρόνο, θα πληρώσει από την 1/1/19 600 ευρώ λιγότερα από το προβλεπόμενο για το έτος, δηλαδή μείωση 33% στην εισφορά κύριας σύνταξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ