Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 09:57

Προεκλογική επίσκεψη του αναπληρωτή γ.γ. Υγείας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Προεκλογική επίσκεψη του αναπληρωτή γ.γ. Υγείας στην Καλαμάτα

 

“Είναι ενθαρρυντική η εικόνα, αλλά υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα που οφείλουμε να καλύψουμε” είπε χθες ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, για τις δημόσιες δομές υγείας της Καλαμάτας, τις οποίες επισκέφθηκε συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατήρησε πως “καταφέραμε να άρουμε το 1 προς 5 (μία πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις) και το κάναμε 1 προς 1 (μία πρόσληψη για καθεμία αποχώρηση), που μας δίνει τη δυνατότητα να στελεχώσουμε τις δομές υγείας με περισσότερο κόσμο”, αλλά αναγνώρισε ότι “παρά τα θετικά βήματα έχουμε σημαντικές ανάγκες να καλύψουμε”.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “Κύτταρο”.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία της συντονίστριας Μαρίας Βεργινάδη, ο κ. Βαρδαρός ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε.

Για το Κέντρο Υγείας αναφέρθηκε στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με τις 5 θέσεις μόνιμων γιατρών και τη συμπληρωματική λειτουργία των ΤΟΜΥ. Ενημέρωσε ότι η μία τοπική μονάδα πρέπει να μετακομίσει άμεσα σε περιοχή της Καλαμάτας, σε μισθωμένο κτήριο, καθώς οι χώροι που παραχώρησε ο δήμος θέλουν πολλά χρήματα για επισκευές (δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι στην ανατολική ή τη δυτική πόλη). Για το κτήριο του Κ.Υ. είπε πως πρέπει να γίνει μόνωση στη στέγη και βελτίωση του κλιματισμού, με χρήματα που περίσσεψαν από την προμήθεια του εξοπλισμού.

Για το ΕΚΑΒ ο αναπληρωτής γ.γ. επεσήμανε ότι οι εποχικές ανάγκες καθιστούν αναγκαία μια μεγαλύτερη ενίσχυση του στόλου, λόγω της επιβάρυνσης των ασθενοφόρων από τις αυξημένες διακομιδές, καθώς και ενίσχυση των πληρωμάτων. “Χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ ακόμα καλύτερα στελεχωμένο”, επεσήμανε.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η ενημέρωση από το διοικητή αφορούσε τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενώ έγινε συνάντηση με εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στη σίτιση, στη φύλαξη και την καθαριότητα.

Για το θέμα της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων αναφέρθηκε στην αύξηση της χρηματοδότησης και τη στελέχωση με επιπλέον προσωπικό των μονάδων θεραπείας, ενώ έκανε λόγο και για δύο νέα προγράμματα, από τα οποία το δεύτερο αφορά την επανένταξη των πρώην χρηστών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER