Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 07:25

Δεν έχουμε δρόμους και τάζουν αεροδρόμια

Γράφτηκε από τον

Το παράλογο δεν έχει τέλος στην Ελλάδα - και ενώ δεν κατασκευάζονται οι οδικοί άξονες, οι κυβερνήτες τάζουν… αεροδρόμια σε κάθε νομό. Ετσι λοιπόν, ενώ δεν κατασκευάζεται το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο έως την Καλαμάτα, που θα συνέδεε με σύγχρονο και ασφαλή δρόμο το λιμάνι του Κατάκολου και την Αρχαία Ολυμπία με τον διεθνή αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τάζουν τώρα νέο αεροδρόμιο στην Ηλεία. 

Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτη" της Ηλείας- ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι στηρίζει το διαχρονικό αίτημα του γειτονικού νομού για λειτουργία αεροδρομίου, ώστε να γίνει το Κατάκολο λιμάνι-home port για τα κρουαζιερόπλοια. Προφανώς, κανένας δεν ενημέρωσε τον υπουργό ότι δεν χρειάζεται νέο αεροδρόμιο η Ηλεία εάν κατασκευαστεί ολόκληρη η Ολυμπία Οδός, αφού η διαδρομή από το λιμάνι του Κατάκολου έως το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα διανύεται σε περίπου 50'. Επειδή όμως όλοι σχεδιάζουν στο πόδι και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις οικονομίες κλίμακας, η κυβέρνηση θα πρέπει κάποια στιγμή να αποσαφηνίσει οριστικά και αμετάκλητα τον αριθμό των αεροδρομίων που χωρούν στην Πελοπόννησο. Γιατί αν λάβουμε υπόψη τις διεκδικήσεις και τις υποσχέσεις, θα φτάσουμε στο σημείο να λειτουργούν στην Πελοπόννησο... τέσσερα αεροδρόμια σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους! 

Εκτός από τον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας που λειτουργεί ήδη, ο περιφερειάρχης Τατούλης υπόσχεται να λειτουργήσει αεροδρόμιο και στην Τρίπολη, ενώ οι Λάκωνες διεκδικούν το ίδιο για τη Σπάρτη και οι Ηλείοι για την Ανδραβίδα. Στο τέλος η Πελοπόννησος θα έχει περισσότερους... αεροδιαδρόμους από σύγχρονους δρόμους. 

Θ.Λ.